Özel İdarenin Malları Siyasileri Birbirine Düşürdü

Özel İdarenin Malları Siyasileri Birbirine Düşürdü

Büyükşehir olan Aydın’da 30 Mart itibariyle kapanan Aydın İl Özel İdaresi’nin paylaşılan malları siyasilerin arasını açtı.

- Büyükşehir olan Aydın’da 30 Mart itibariyle kapanan Aydın İl Özel İdaresi’nin paylaşılan malları siyasilerin arasını açtı. Aydın İl Özel İdaresi’nin paylaşılan malları ile ilgili AK Parti’yi ve Milletvekili Mehmet Erdem’i suçlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’a cevap gecikmedi. İl Özel İdaresi’nin mal paylaşımı komisyonunda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da bulunduğunu ve kararlarda imzasının yer aldığını iddia eden Erdem, “Ağlamayı bırakıp bir an önce hizmete başlayın” dedi

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “CHP Aydın Milletvekili Sayın Bülent Tezcan Aydın Büyükşehir Belediyesi ziyareti esnasında yaptığı konuşma ile Özel İdare'nin mallarının paylaşımı ile ilgili iktidar milletvekilleri olarak bizleri suçlamaktadır. Sayın Tezcan önyargılı ve suçlayıcı bir tavır sergilemektedir. Özel İdare'nin mallarının paylaşımı bir komisyon tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu komisyon Başkanlığı'nı Vali Yardımcısı yürütmüş; Komisyon üyesi olarak Sayın Özlem Çerçioğlu da mal paylaşımında çalışmıştır. Bizim bu komisyona hiçbir şekilde müdahalemiz ve yönlendirmemiz söz konusu değildir. Eğer böyle bir iddia varsa iddiayı yapanları ispata davet ediyoruz. İspat edemezlerse müfteri olurlar. Sayınn Çerçioğlu komisyon üyesi olarak alınan kararlara imza atmıştır. İmza attığı kararların hesabını kendisi vermelidir. Sayın Tezcan hesabı Sayın Çerçioğlu’ndan sormalıdır” dedi.

Konunun muhatabının kendileri olmadığını ve asıl muhatap olan Aydın Valiliği’nin detaylı bir açıklama ile kamuoyunu bilgilendirdiğini ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Sayın Çerçioğlu’nun yüzde 2 mal verildi iddiası boş çıkmıştır. Özel İdare'nin mal varlığının yüzde 25'i Aydın Belediyesi'ne devredilmiştir. Diğer kısmı da geriye kalan 17 ilçe Belediyesine devredilmiş. Kalem kalem neler verilmiş liste halinde yayınladı. Ayrıca Türkiye'de kapanan Özel İdareler belediyelere borç devrederken Aydın Belediyesi'ne çok büyük mal varlığı devredilmiştir. Sayın Tezcan net olarak kalem kalem nelerin devredilmediğini ortaya koysun lütfen. Başarısız, beceriksiz ve ne yapacağını bilmeyen CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı gündem değiştirmeye çalışmaktadır. Köyden mahalleye dönen yerleşimlerin muhtarları bizi aramaktalar. Yol, su vs hizmetleri almak için başvuruda bulundukları CHP'li ilçe belediye başkanları cevaben 'Büyükşehir'e başvurun' diyorlarmış. Seçim öncesi muhtarları kömür ve erzak dağıtımı için arayanlar ortadan kayboldu. Ortada büyükşehir belediyesi yok; ASKİ kurulamadı. Yaz geliyor köyden mahalleye dönen yerleşim birimlerinin bozulan yolları yapılacak. Bırakın boş siyasi çekişmeleri de kolları sıvayın hizmet için çalışın. Algı yönetimi oyunları ile günleri boşa geçirmeyin. Başarısızlığınıza mazeretler üretmeye başlamayın. Bakın birçok Büyükşehir Belediyesi'nde CHP ve MHP Başkanlığı kazandı. Ama hiçbirisi sizin gibi ağlamıyor. Bırakın ağlamayı sızlamayı da iş üretin..” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.