Özlem Çerçioğlu aday olamaz

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası’nda düzenlenen ‘Muhtarlar Toplantısı’ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Efes Kongre Merkezi’nde muhtarlar değil, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vitrine çıktı. CHP lideri, “Önümüzdeki dönemde de o yapacaklarınız için size her türlü imkânı sağlayacağım” diyerek Çerçioğlu’na desteklediğini ilan etti.

CHP liderinin Çerçioğlu’nun adaylığını açıkladığına dair haber ajanslara düşünce, Kılıçdaroğlu’nun “önümüzdeki dönem” sözü tartışmaya açıldı. Kastedilen 2019’a kadar olan dönemi mi yoksa 2019 ve sonrası mıydı?

Sayın Kılıçdaroğlu konuşmasında ne demiş bakalım:

“Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız her türlü hizmeti veriyor. Ama diyor ‘daha çok yapacaklarımız var.’ Evet, Sayın Başkan daha yapacaklarınız var. Önümüzdeki dönemde de o yapacaklarınız için size her türlü imkânı sağlayacağım, her türlü imkanı.. Demokrasilerde en büyük ölçü şudur: Halkın desteği, halk destek veriyorsa başımızın üstünde yeri var. Aynı şeyi defalarca söyledim. Her kuruşun hesabını millete vereceksin. Herkese hizmet götüreceksin. ‘Efendim bunlar bize oy vermedi, bu belediye başkanı başka partili ben buraya hizmet götürmem’ bu anlayışta da olmayacak. Her yere hizmet götürecek. Her vatandaşa ulaşılacak. Oy versin veya vermesin her vatandaşa hizmet götürülecek. Niçin? Adaletli olmak zorunda, adaletli olacak. Sadece kendi partilisine hizmet eder, hizmet götürmezse ayrışma çıkar, toplumu böleriz. En büyük sıkıntı ayrışmadan kaynaklanır.  Oysa bizim birlik olma ihtiyacımız var, beraber olma ihtiyacımız var, birlik olacağız, beraber olacağız ki güçlü olacağız.”

Bu sözlerin altına imzamı koyduğumu belirterek devam edelim:

Kılıçdaroğlu’nun 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Özlem Çerçioğlu’nun aday olacağını söylediğini kabul edelim. CHP’ye hayırlı olsun! Ancak bu bir siyasi intihardır. Çünkü yerel seçimlerin yapılmasına henüz 17 ay var. Bu anlamda “Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır” diyen merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, bu meşhur sözünün en geçerli olduğu zamanlardan birine şahit olabiliriz. Zamanla koşullar değişir anlamına gelen, “Köprünün altından çok sular geçer” deyişi de buna güzel bir örnektir.

Böyle bir ihtimal var mı?

Elbette var!

Sayın Kılıçdaroğlu’na sormak isterim: 

2014 yerel seçimlerdeki vaatlerinin yüzde 90’ını gerçekleştiremeyen Çerçioğlu, bu vaatlerini 2019’da mı gerçekleştirecektir?  

Hadi hizmeti bir kalemde geçtim.

Uğruna 432 kilometre yürüdüğünüz adaleti de geçtim..

Hani diyorsunuz ya;

“Her kuruşun hesabını millete vereceksin.”

İnanın bu sözünüzü çok tuttum.

Peki, algı yöntemleriyle göz boyayan Özlem Çerçioğlu belediyeyi FETÖ firarisi Erkan Karaarslan’a teslim etmesinin hesabını verdi mi?

Vermedi.

Belediye bütçesinden ona milyonlar aktarmasının hesabını verdi mi?

Vermedi.

Halktan habersiz işler çeviren Çerçioğlu, belediyeden yaptığı harcamaların hesabını kuruş kuruş verdi mi?

Vermedi…

Atatürk Kent Meydanında 16 milyon 500 bin lira tutarında fazla ödemenin hesabını verdi mi?

Vermedi.

Belediyeye ait AYBEL AŞ.’nin 4 milyon 500 bin lirası 3. Şahısların hesabında çıkmasının hesabını verdi mi?

Vermedi.

Bozdağan'daki Madran suyunu satarak belediyeyi 5 yılda 20 milyon zarara uğratmanın hesabını verdi mi?

Vermedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin 4 şirketi var. Bunlar, Ege Et AŞ., Aybel AŞ., İmar AŞ. ve İmar AŞ. Bu şirketlerin bilançoları açıklayıp, hesap verdi mi?

Vermedi.

Aydın'da mali müşavir kalmamış gibi, şirketlerin muhasebeleri neden İstanbul’da tutuluyor cevap verdi mi?

Vermedi.

Firari FETÖ'cü Erkan Karaarslan'ın adamlarıyla iş tutmaya devam ediyor mu?

Ediyor.

Hesabını verdi mi?

Vermedi, veremez.

Listeyi uzatmak mümkün...

O halde aday olamaz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum