Özlem Çerçioğlu Tehlikenin Farkında…

Oynamasını bilmeyen gelin “Yerim dar” demiş... Etrafını boşaltmışlar, oynaması için yer açmışlar... Bu defa da “Yenim (elbisem) dar” demiş.

Bu söz iş yapmamak için bahane üstüne bahane uyduran kişiler hakkında söylenen atasözümüzdür. “Beceriksiz, başarısız ve kendisinden isteneni yapamayacak du­rumdaki kişiler birçok engeller göstererek beceriksiz­liklerini örtmeye çalışırlar. Gerçekte isteseler de bu tür insanlar bir iş başaramazlar.”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun son sözleri de buna benziyor. Neymiş efendim Aydın Valisi Erol Ayyıldız projeleri engelliyormuş. Bu engelleme için kendisine (Çerçioğlu’na) Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’la birlikte pusu kuruyormuş.

Sosyal medya üzerinden de Vali Ayyıldız ile Özakcan’a yönelik linç girişimi başlatan personeline pusu kurmakla mahir Özlem Çerçioğlu, başkalarını suçlayarak başarısızlığını, beceriksizliğini örtmeye çalışıyor.

Çerçioğlu’nun önemli seçim vaatleri nelerdi bir göz atalım… “Benim başkanlığımda Aydın altın çağını yaşayacak” diyen başkan seçim çalışmalarında yapacaklarını şöyle sıralamıştı: Organize Tarım Alanları, Topyatağı Seyir Tepesi, Ilıcabaşı Ayter Alanı 500 Yataklı Termal Tesis ve Fizik Tedavi Merkezi, Menderes Nehri Rekreasyon Alanı, Aydınspor 1923 Zeybek Arena, Işıklı Doğal Yaşam Parkı, Kentsel Dönüşüm, Adnan Menderes Meydanı… İlçelerde de buna benzeri projeleri vardı. Hani Tabakhane Deresi Islah Projesi vardı.. Çöplüğe dönen derede gondol yüzdürecekti. 2 yıl geçti Tabakhane Deresinde gondollar yüzüyor mu?

Seçim vaatleri arasında bulunan bu projeler yerine Büyükşehir Belediyesi bütçesine göre eften püften işlerle uğraştı. Aylar önce Özlem Çerçioğlu’nun başarılı olamayacağını nedenleriyle birlikte kaleme almıştım. 2 yıl önce belediye başkanlığına seçilen Çerçioğlu ve belediye yönetimi  bu süreçte hep alengirli işlerle gündeme geldi. Yolsuzluk, adrese teslim ihale, edimin ifası, doğrudan teminler, resmi evrakta sahtecilik, mobbing, mahkeme kararını uygulamama ve organize çete gibi başlıklar altında çok sayıda soruşturma dosyası Çerçioğlu’nu bekliyor.

Seçim vaatleri arasında bulunan projeler yerine eften püften işlerle 2 yılı dolduran Çerçioğlu, yaklaşan tehlikenin farkında… “Önce pazarlık sonra ihale” yaptığı için “yediğin hurmalar gün gelir seni tırmalar” misali bir gün mutlaka başını ağrıtacağını çok iyi biliyor. “Nasıl olsa ihale dosyalarında imzam yok! Hesabı Evrim Karakoz versin” deyip şimdilik kendini avutuyor.

Soruşturma dosyaları uykularını kaçırıyor. İçine girdiği girdaptan çıkış yolu aramaktan seçim vaatleri aklına bile gelmiyor. Şimdi “Yatırım yapmayan bir belediye başkanı nasıl olur da adrese teslim ihale yapar” dediğinizi duyar gibiyim… Evet, Çerçioğlu yatırıma yönelik bir şey yapmadı ama hizmet alımı ihalelerinin tamamından pis kokular geliyor.

İşte bu yüzden Vali Ayyıldız’ı hedef alıyor. O’nun üzerinden prim yapmaya, başarısızlığını örtmeye çalışıyor. “Yerim dar”, “Yenim dar” deyip duruyor.

Mesut Özakcan’a yönelik hesap ise yerel seçimlerin hemen ardından başladı. Sebebini, aktörlerini, planlarını, pazarlıkları, hedeflerini bir başka gün yazarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum