Özlem Çerçioğlu’na Bir Kötü Haber Daha

Özlem Çerçioğlu’na Bir Kötü Haber Daha

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaaralan’ın da aralarında bulunduğu FETÖ davasında ara karar çıktı. Mahkeme Karaarslan’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, Çerçioğlu’na bir kötü haber daha geldi.

FETÖ Silahlı Terör Örgütüne üye olmak, bu terör örgütüne finansman sağlamak ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek suçundan Mersin’de tutuklanarak Hatay Cezaevi’ne gönderilen Başkan Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaarslan ile birlikte yargılanan sanıklardan Mustafa Şahin, Hüseyin Vural ve Mehmet Türkmen hakkında tutukluluklarının devamına karar verildi.

hasmet-aysan-012.jpgHALDUN HAŞMET AYSAN MÜDAHİL OLDU

Mahkeme bazı hususlar içinde KOM şubeye yazı yazdı bilgi istedi. Bu arada Tanık Haldun Haşmet Aysan ile Şaban Demirtaş isimli kişilerin Aydın ilinde olmalarından dolayı nöbetçi ağır ceza mahkemesine talimat yazılmak suretiyle onların SEGBİS yolu ile dinlenmesine karar verdi.

Ayrıca 20 sayfadan oluşan bir dilekçe ve ekleri ile Aydın ilinden nöbetçi ağır ceza mahkemesi aracılığı ile gönderilen Müdahil olma dilekçesini de inceledikten sonra bu dilekçeyi Tutuklu sanık Erkan Karaaslan’a ceza ve infaz kurumu aracılığı ile tebliğ edilmesine karar verdi.

erkan-karaarslan-008.jpgDOSYA KÜL HALİNDE SORUŞTURMA SAVCILIĞINA GÖNDERİLDİ

Haldun Haşmet Aysan'ın iddiaları üzerine iddia makamı olan savcılığın talebi üzerine mahkeme, Erkan Karaarslan ile alakalı tüm konuların yeniden incelenmesi ve eksik kalan bir husus var ise tamamlanması amacıyla dosyayı kül (bütün) halinde yeniden organize büro soruşturma savcılığına gönderilmesi kararı aldı.

DOSYA GENİŞLETİLİYOR

Bu durumun Aydınlı bürokrat Haldun Haşmet Aysan’ın 20 sayfalık bir dilekçe ve ekleri ile müdahil olma talebi incelendikten sonra alınmansın soruşturmanın genişletilmesi anlamına geldiğini belirten hukukçular, Aysan’ın mahkemeye verdiği bilgiler kapsamında FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan ile dolaylı ya da direkt işbirliği yapanların soruşturmaya dâhil edileceği görüşünde birleştiler.

ozlem-cercioglu-019.jpgÇERÇİOĞLU’NA BİR KÖTÜ HABER DAHA

Erkan Karaarslan’a verilen ihalelerle ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla soruşturma izni verilen Başkan Özlem Çerçioğlu ile birlikte Karaarslan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey makamlara getirdiği genel sekreter yardımcıları Bülent Bozbaş ile Özlem Bayraktaroğlu, ASKİ Genel müdür yardımcısı Nermin Canyurt gibi üst düzey yöneticilerin ifadelerinin alınarak dosyanın Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosya ile birleştirilmesi bekleniyor.

 

karar-1.jpgkarar-2.jpgkarar-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum