Özmeriç’ten Bayram Tatili Öncesi Sürücülere Uyarı

Özmeriç’ten Bayram Tatili Öncesi Sürücülere Uyarı

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, 5 günlük Kurban Bayramı öncesi her bayramda yaşanan acı tabloların yaşanmaması için sürücüleri uyardı.

- Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, 5 günlük Kurban Bayramı öncesi her bayramda yaşanan acı tabloların yaşanmaması için sürücüleri uyardı.

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, yaptığı açıklamada; “Trafik kazaları, bilinen yanlış davranış ve ihmaller veya nedenler zincirinin son halkası olup, daha önce alınacak önlemler ile kaçınılabilir ve korunabilir bir olaydır. Kaza olasılığını hazırlayan faktörler yok edilmek suretiyle, olasılık azaltılarak, trafik kazalarından korunulabilir ve kaçınılabilir. Ülkemizde trafik kazaları önemli ve öncelikli bir halk sağlığı sorunudur. Trafik kazaları; toplumdaki yaygınlığı, ölüm ve sakatlık yapma boyutu ve neden olduğu ekonomik kayıp boyutu bakımından da önemlidir. 9 günlük Kurban Bayramı tatili bugün başlıyor. Milyonlarca araba yollarda olacak, tatile gidecek veya akraba ziyaretlerinde bulunacaklar. Biliyoruz ki Bayram bitiminde açıklanan trafik kazaları bilançosu hepimi derinden üzüyor. Aman ne olur dikkat. Yollar kan gölüne dönmesin, Bayram zehir olmasın. Emniyet kemerinizi mutlaka takınız. Uykusuz ve yorgun araç kullanmalıyız. Alkollü araç kullanmak çok tehlikelidir. Trafik işaret ve kurallarına uyunuz. Hatalı solama yapmayınız. Hız limitlerine uyunuz. Takip mesafesine riayet ediniz. Küçük çocukları ön koltukta oturtmayınız. Bebekler için arkada çocuk koltuğu kullanılmalıdır. Cep telefonu ile konuşurken araç kullanmamalıyız. Unutmamalıyız ki yaşam, hepimiz için çok önemlidir” dedi.

ÖZMERİÇ’TEN BAYRAM TATİLİ ÖNCESİ SÜRÜCÜLERE UYARI

ÖZMERİÇ’TEN BAYRAM TATİLİ ÖNCESİ SÜRÜCÜLERE UYARI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.