Palyatif Bakım Merkezi hasta ve yakınlarının konforunu artıyor

Palyatif Bakım Merkezi hasta ve yakınlarının konforunu artıyor

Aydın Devlet Hastanesi'nde hizmet veren 8 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, bir yandan hastaların konforunu yükseltiyor bir yanda da hasta yakınlarını eğitiyor.

Aydın Devlet Hastanesi'nde hizmet veren 8 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, bir yandan hastaların konforunu yükseltiyor bir yanda da hasta yakınlarını eğitiyor.

Aydın Devlet Hastanesi, sağlık hizmeti kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede tedaviye cevap vermeyen ve yatağa bağımlı olan hastaların faydalanabildiği Palyatif Bakım Merkezi, hasta ve yakınlarına öenmli destek sağlıyor. Aydın Devlet Hastanesi'nde geçen yıl hizmete giren ve 8 yataklı olarak hazırlanan merkezde ayrıca ünite dışında hasta yakınlarının vakit geçirebileceği bahçe ve kamelya da yer alıyor. Çeşitli sebeplerle bakıma muhtaç olan hastaların tedavilerinin yanı sıra konfor oranını da artıran merkezde ayrıca hasta yakınları da bakım teknikleri konusunda eğitilerek hastalarının evde de konforlu olmasını sağlıyor.

Palyatif Bakım Merkezi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Aydın Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Filiz Canlı Turan; "Palyatif bakım, destekleyici bakım demektir. Biz birimlerimizde hasta yakınlarına hastalarına nasıl bakacaklarını öğretiyoruz ki hastalarımız evde de rahat etsin. Hastalarımız genel durumu kötü hastalar, buraya bakım için aldığımız hastaların birçoğu oksijen desteğine ihtiyaç duyan hastalar. Hatta aralarında solunum cihazına bağlı hastalarımız var. Ayrıca birçoğu ağızdan beslenemeyen hastalar. Yutma güçlüğü ya da yutma refleksi kaybolmuş hastalar. Bu nedenle mideden ayrıca beslenmesi için cerrahi bir girişim olan hastaları buraya kabul ediyoruz. Hatta burada bunların eğitimlerini de veriyoruz hasta yakınlarına. Buraya gelen hastalarımızın birçoğu uzun süredir yatmakta olan hastalar. Bu nedenle birçoğunda derin yatak yaraları oluyor. Bunların iyileşmesi uzun zaman alıyor. Burada bunları iyileştiriyoruz hem de evde de bu yaraların nasıl iyileştirileceğini ve nasıl bakım yapılacağını hasta yakınlarımıza öğretiyoruz. Konfor ve lüks kişiye, zamana ve duruma göre çok değişir. Bazen nefes almak bir lükstür. Ağrı çekmemek bir konfordur. Biz burada hastalarımıza bu lüks ve konforu vermeye çalışıyoruz. Hatta bunu hasta yakınlarına da öğreterek bu lüks ve konforun evde de devam etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Hastalar sadece bilgiyle değil ilgiyle de iyileşir. Palyatif Bakım ünitemizde hasta, hasta yakını, hemşirelerimiz ve tüm yardımcı sağlık personelimizle birlikt burada çok sıcak bir ortam kurduk ve güzel sonuçlarını da alıyoruz. Umarım hep devam eder" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.