Pamukkale gezisinde aşil tendonu yırtılan turist sağlığına kavuştu

Pamukkale gezisinde aşil tendonu yırtılan turist sağlığına kavuştu

Pamukkale gezisi sırasında yürümekte zorlanan Meksikalı turistin aşil tendonun yırtıldığı anlaşıldı.

Pamukkale gezisi sırasında yürümekte zorlanan Meksikalı turistin aşil tendonun yırtıldığı anlaşıldı. Özel Denizli Cerrahi Hastanesinde 2 saatlik ameliyatın ardından 70 yaşındaki turist ülkesine döndü.

Meksikalı Rosallinda Roman Hernandez (70), Anadolu turu kapsamında Denizli'de bulunan Pamukkale gezisi sırasında yürümekte zorluk yaşadı. Sağlık sigortası tarafından Özel Denizli Cerrahi Hastanesine yönlendirilen Hernandez'in hastanede yapılan muayenesinde aşil tendonunun yırtıldığı belirlendi. Yapılan tetkiklerin ardından Meksikalı turist, Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Özüm Cem Aslan tarafında ameliyata alındı. Hastanın aşil tendonunun tamamen yırtıldığını belirten Dr. Özüm Cem Aslan, "Ameliyat sırasında yırtık tendonu onardık ve hastaya özel bir alçı taktık. Ameliyat başarılı geçti ve hasta kısa sürede iyileşecek" dedi.

Hastanede 1 gün kalan ve ardından taburcu olan Hernandez, çok mutlu olduğunu, Dr. Özüm Cem Aslan ve Cerrahi Hastanesi çalışanlarına teşekkür ettiğini belirterek, "Denizli'de çok iyi karşılandım ve çok iyi bir tedavi gördüm. Doktoruma ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'nde, yabancı hastalara yönelik özel hizmetler sunulmakta ve yabancı hastaların konaklama, ulaşım ve tercüme gibi ihtiyaçları da karşılandığını hatırlatan Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Çelik, "Yabancı hastaların Türkiye'de sağlık hizmeti almalarına yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını ve her türlü konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.