Paraşütçülerin Yeni Hedefi 50 Kişilik Türkiye Rekoru

Paraşütçülerin Yeni Hedefi 50 Kişilik Türkiye Rekoru

İzmir'in Selçuk ilçesinde, Big Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru'nu kırmak için THK ve TSK'nın desteğiyle aralarında ünlü müzisyen Haykon Cepkin'in de bulunduğu kişilerle bir araya gelen amatör paraşütçüler, kırdıkları 35 kişilik Türkiye rekorunu 50 kişiye

- İzmir'in Selçuk ilçesinde, Big Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru'nu kırmak için THK ve TSK'nın desteğiyle aralarında ünlü müzisyen Haykon Cepkin'in de bulunduğu kişilerle bir araya gelen amatör paraşütçüler, kırdıkları 35 kişilik Türkiye rekorunu 50 kişiye çıkarmayı hedefliyor.

Selçuk Efes Havaalanında bir araya gelen amatör paraşütçüler, Türk Hava Kurumu (THK) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) desteğiyle rekorunu genişletiyor. Amatör paraşütçüler, Selçuk Efes Havaalanı'nda, TSK'nın uçaklarını kullanarak bir hafta süren antrenmanlarının ardından "Big Way Türkiye Çoklu Tutuşma da rekor kırmak için çalışmalara başladı. 35 kişilik grup ile Türkiye rekoru kıran paraşütçüler, şimdi bu rekoru 60 kişiye çıkarmayı hedefliyor. Paraşütçüler, Cumhuriyetin 95. yılında, 95 serbest paraşütçü ile havada Türk bayrağı şeklini alarak yeni bir rekora daha imza atmayı amaçlıyor. Türkiye'de paraşütçülüğün diğer ülkelere göre geri kaldığını belirten amatör paraşütçülerin sorumlusu Levent Gürcan, Türkiye'de paraşütçülüğü canlandırmak istediklerini söyledi. Gürcan, rekor için THK ve TSK'nın desteklerini aldıklarını ifade ederek, "Başvurular neticesinde, bize Türk Silahlı Kuvvetler ve Türk Hava Kurumu destek verdi. Bu destekle, geçen yıl 24'lü bir rekor kırdık. Onun heyecanı ve güzel etkileriyle birlikte bu rekoru daha yukarılara taşımak üzere yine THK, TSK ve Corendon Airlines'ın katkılarıyla çalışmalara başladık. Bir hafta antrenman çalışmalarını yaptık. Şimdi de rekor atlayışlarına başladık. İlk atlayışımızda 35 kişi ile Türkiye rekorunu kırdık. Ama hedefimiz bu rakamda kalmak değil, hedefimiz bir hafta içerisinde bu rekoru 50'ye taşımak. Ama bundan sonra daha büyük bir hedefimiz var burada. Cumhuriyetimizin 95.yılında 95'li tutuşma olarak yapacağız. Yerde oluşturduğumuz şekli 5 buçuk kilometre havadan yere doğru düşerken o şekli havada oluşturmak" diye konuştu.

HAYKO CEPKİN: "YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Paraşütçüler arasında ünlü müzisyen Hayko Cepkin de bulunuyor. Eğitimlerde destek olan TSK'ya teşekkür eden ünlü sanatçı Cepkin, "Öğrenmemiz gereken çok şey var. Bunları aşınca daha iyiyi yapacağız. Bunun için buradayız" dedi. Rekoru kırmak için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Hayko Cepkin, yetkililerden destek beklediklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.