Parça bütünün gen haritasıdır

"Parça bütünün gen haritasıdır" demiş erenler.

Bir kaç yıl önce kardeş canlarımın referansıyla Azerbaycan'a 650 dolar karşılığında düzenlenen bir seyahate katıldım.

Program güzeldi ve referansım da candı.

Ancak Bakü' ye vardığımızda yerleştirildiğimiz otelde üç oda değiştikten sonra bulabildiğim en iyi oda, kapısı kilitsiz bir odaydı ve hemen bütün katılımcılar benimle aynı koşullarda kaldılar.

Öylesine bir yoğunluk içindeydik ki içimizdeki iki bayan arkadaşın dışında hiçbirimizin kabristan dönüşü üstümüzü değişme fırsatımız bile olmadı ne yazık ki.

Önceden haberimiz olmadığı için öğle yemeğinin bu fiyata dahil edilmediğinden şekeri düşen bir ablamızın, haklı itirazına, başkanın herkesin içinde verdiği hakaretvari tepki/azarı Azerbaycanlı kardeşlerimizin gözlerinden kaçırmak adına uyarma ihtiyacı duydum.

resim-1-023.jpgSiyasi sorumluluk, şair inceliği ve misafirperverliğin sembol ismi Sayın/Sevgili Ganira Paşayeva Hanımefendinin (Azerbaycan Milletvekili) davetlisi olarak son derece elit bir mekânda akşam verilen yemekte öğrendik ki başkan ve Azerbaycan temsilcisi bu otelde konaklıyorlarmış.

Başkanın ve Azerbaycan temsilcisinin salt kendi egolarının tatmini adına alet olduğumuz bu seyahatin üçüncü günü tepki vererek grup içinde "kalan sürede programa katılmayacağım, paramızla rezil olduk" sözüme karşılık Arzu S. Kabukçu'nun " Nermin abla haklısın, ben de sizin gibi para vererek gelseydim aynı şeyi söylerdim" dediğinde ancak hepimiz anladık ki katılmacıların hepsi ödememişti 650 doları..

Evet kalan sürede ben programa katılmadım, sevgili kardeş resim-2-020.jpgHasan Akar'ın aracılığıyla ve yönlendirmesiyle tanıdığım Sona Çerkes Hanımefendinin riyasız sıcak yüreği eşliğinde otelde geçirdim.

Başkan ve temsilcisi de yetkinlikleri gereği merak edip niçin tepki verdiğimi merak bile etmediler.

İşin ilginç yanı topu topu on kişiden oluşan grubun katılım belgelerine sahip çıkamadıkları ve benim belgemi unuttukları için tepki verdiğimi varsayıp Durak Turan Düz ağabeyle belgeyi gönderdiler.

Elbette böyle bir saygısızlık ve aymazlığın akabinde tüm ilişkimi kestim.    

Kurumun yetkili organları seyahatle ilgili fikirlerimi sorduklarında da açıkça anlattım. İronik bir yazı da paylaştım hatta sayfamda durumu özetleyen.

İşin ilginç yanı şu ki, aynı oluşumun ikinci programında bu süreci benimle birlikte yaşayan, aynı duyguları paylaşan kişilerin yer aldıklarını görüyorum.

Ve örnekten giderek yurdum insanına şöyle bir bakıyor, nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmeyen biri olarak artık hiç bir şeye şaşırmıyor ve diyorum ki;

"Parça bütünün gen haritasıdır."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.