Patrik Bartholomeos Tarihi Kilisede Ayin Yönetti

Patrik Bartholomeos Tarihi Kilisede Ayin Yönetti

İzmir’de bulunan Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Konak ilçesi Basmane semtinde bulunan Aziz Vukolos Kilisesi’nde düzenlenen ayini yönetti.İzmir’de ziyaret ve temaslarda bulunan Fener Rum Orto...

İzmir’de bulunan Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Konak ilçesi Basmane semtinde bulunan Aziz Vukolos Kilisesi’nde düzenlenen ayini yönetti.

İzmir’de ziyaret ve temaslarda bulunan Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Basmane’deki Aziz Vukolos Kilisesi’nde düzenlenen ayin törenine katıldı. Restore edilerek kültür merkezi olarak ziyarete açılan tarihi kilisedeki ayini yöneten Bartholomeos, Ortadokslar için büyük önem taşıyan ve Hz. İsa’nın ölüm günü olarak anılan Aziz Vukolos Yortusunda önemli mesajlar verdi. Tarihi kilisedeki ayine, İzmir’de yaşayan Rum Ortodoks cemaati mensuplarının yanı sıra Yunanistan’dan ve adalardan gelen kalabalık bir grup da katıldı. Ayinin davetlileri arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yer aldı.

Ayin sonunda konuşan Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, İzmir’de bir araya gelmelerinde katkıları olanlara teşekkür ederek, her zaman barıştan yana olduklarını belirtti. Bartholomeos, "Yortumuzu bayram gibi kutlayabiliyorsak bunu valimize ve belediye başkanlarımıza borçluyuz. Birlikte, bir arada yaşamak istediğimizi geçmişte söyledik; bugün de söylüyoruz. Biz burada ayinde dualarımızı okurken bir taraftan da camiden ezan sesleri yükseliyor. Bizim istediğimiz, arzu ettiğimiz de bu” dedi. Bartholomeos, gelecek haftalarda Türkiye ve Yunanistan Başbakanlarının bir araya gelip barış adına buluşacaklarını söyledi. Ayin sonunda da kilisenin bahçesinde bir araya gelen Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve beraberindekiler, günün anısına ağaç dikti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.