P&G Türkiye’deki ilk kurumsal vatandaşlık raporunu yayınladı

P&G Türkiye’deki ilk kurumsal vatandaşlık raporunu yayınladı

P&G, yönetişim, topluma katkı, çevresel sürdürülebilirlik, çeşitlilik & dahil etme ve cinsiyet eşitliği konularındaki çalışmalarını Türkiye’de yayınladığı ilk Kurumsal Vatandaşlık Raporunda özetledi.T...

P&G, yönetişim, topluma katkı, çevresel sürdürülebilirlik, çeşitlilik & dahil etme ve cinsiyet eşitliği konularındaki çalışmalarını Türkiye’de yayınladığı ilk Kurumsal Vatandaşlık Raporunda özetledi.

Türkiye’de de satılan önemli markaların markaların üreticisi Procter and Gamble (P&G), Türkiye’deki ilk Kurumsal Vatandaşlık Raporunu ’Goodvertising’ kitabının yazarı Thomas Kolster’ın katıldığı özel toplantıda açıkladı.

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, "Bu yıl ilkini yayınladığımız kurumsal vatandaşlık raporu ile sektörümüze liderlik etmeyi sürdürürken; en yenilikçi ürünlerimizi üretmek üzere yaptığımız yatırımlar, topluma katkı projelerimiz, çeşitlilik ve cinsiyet eşitliği gibi alanlarda hayata geçirdiğimiz projelerle dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğe önemli bir destek sunuyoruz. Son iki yılda topluma katkı projelerimizle Türkiye’de 5 milyon kişinin yaşamına dokunduk. Üretim tesislerimizde bertaraf edilen atık miktarını yüzde 88, enerji kullanımını yüzde 19 ve sera gazı salınımını ise yüzde 29 azaltmayı başardık. Türkiye’de 30’uncu yılımızı bu yıla ayrıca enerji tüketimimizi yüzde 40, karbon izimizi yüzde 30 azalttığımız yeni ofisimizle karşıladık. Geçtiğimiz 30 yılda olduğu gibi gelecek yıllarda da herkes için daha iyisini sunmaya devam edeceğiz" dedi.

İyi bir kurumsal vatandaş olmanın şirketlerin sürdürülebilirliği açısından da artık bir zorunluluk haline geldiğini belirten Turnaoğlu, “Geleceğin ekonomisinde büyük etki oluşturması beklenen Y kuşağından tüketicilerin yüzde 73’ü sürdürülebilir ürünlere daha fazla para ödemeye razı iken, 10 Y kuşağı tüketicisinden 9’u markasını, bir meselesi olan başka bir marka ile değiştirebileceğini söylüyor. Yüzde 81’i şirketlerin iyi bir kurumsal vatandaş olmak için çalışmasını bekliyor. Bu da bizim gibi şirketler için önemli bir gösterge” diye konuştu.

“Şirketler toplumsal sorunlara artık kayıtsız kalamaz”

Şirketlerin ticari kaygılarla hareket etme güdüsünden uzaklaşarak topluma gerçek değer katma düşüncesiyle çalışmasının artık bir zorluluk haline geldiğini söyleyen Goodvertising Kitabı Yazarı Thomas Kolster, “Dünyadaki şehir nüfusuna her hafta 1,5 milyon kişi ekleniyor. 2030 yılına doğru tüm dünyadaki yiyecek talebi yüzde 35, su talebi yüzde 40 ve enerji talebi yüzde 50 oranında artacak. Bu şirketlerin işleyişini ve sundukları ürünleri de etkileyecek. Şirketler bu değişimle birlikte gelen toplumsal sorunlara artık kayıtsız kalamaz” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki dönemi etkileyecek en büyük 5 trendin iklim değişikliği, kentleşme, ekonomik değişim, demografik dönüşüm ve dijitalleşme olacağını belirten Kolster, “P&G gibi şirketler hayata geçirdikleri yenilikçi ürünleri, farkındalık projeleri ve sürdürülebilirlik çalışmalarıyla toplumların yaşanan dönüşümün beraberinde getirdiği bazı sorunlarla baş edebilmelerine önemli destek sunabilir” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.