Pırasa bu yıl üreticisini üzdü

Pırasa bu yıl üreticisini üzdü

Aydın’da, geçen yıl tarladan 1,5 liraya alınan pırasa fiyatının bu yıl 50 kuruşa kadar gerilemesi üreticileri mutsuz etti.Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan sağlık ve şifa kaynağı pırasa...

Aydın’da, geçen yıl tarladan 1,5 liraya alınan pırasa fiyatının bu yıl 50 kuruşa kadar gerilemesi üreticileri mutsuz etti.

Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan sağlık ve şifa kaynağı pırasanın fiyatı bu yıl üreticisini memnun etmedi. Geçen yıl tarladan 1,5 liradan alıcı bulan pırasanın fiyatı bu yıl 50 kuruşa kadar düştü. Uzun yıllar sonra 2017 yılında pırasa üretiminden kazanç elde den üreticiler, bu yılki yüksek gerileme nedeniyle maliyetleri dahi karşılamakta sıkıntı yaşadıklarını iddia etti.

Pırasanın sağlık açısından çok faydalı bir besin olduğunu ifade eden Pembe Karakaşlı, özellikle haşlanmış pırasa suyunun içilmesini tavsiye etti. Ürettikleri pırasanın yurt içindeki pazarlarda satışa sunulduğunu kaydeden Karakaşlı, “Geçen yılki fiyatlar bizi mutlu etmişti ancak bu sene hiç mutlu değiliz. Fiyatı 50 kuruş olan pırasadan elde edilecek kazanç neyi kurtarır ki? Masraflarımız çok ağır. Geçen yıl iyi para kazanmıştık ama bu sene yok. Bu sene de milletimize faydamız olsun. Halimize şükrediyoruz, bunu da bulamayanlar var. Bu işten kaç kişinin karnı doyuyor, hepimiz nasipleniyoruz” dedi.

Yıllardır geçimlerini pırasa üretiminden sağladıklarını kaydeden Hüseyin Gümüş ise, “Çok şükür halimizden memnunuz. Bu sene kazanmaksak, seneye kazanıyoruz. Seneye kazanmazsak, öbür sen kazanırız. İllaki bir yıl tutuyor. O sene kazandığımızı bir şekilde öbür yıllara yayıyoruz. Normalde bu tarladan 5 ila 7 ton arasında ürün elde ediyoruz. Bu yıl biraz zayıf olduğu için anca 5 ton ürün alabileceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.