Plan Ve Bütçe Görüşmelerine Devam Edildi

Plan Ve Bütçe Görüşmelerine Devam Edildi

TBMM’de Plan ve Bütçe Görüşmeleri devam ediyor.

TBMM’de Plan ve Bütçe Görüşmeleri devam ediyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, hükümetin terör politikasını eleştirerek, "Terör karşısında belirsiz bir politikanız var. Açılım yapıyorsunuz, vazgeçiyorsunuz. Açılımda söylediklerinizi inkar edip, o yönde söz söyleyene her türlü lafı ediyorsunuz" şeklinde konuştu.

"IŞİD maalesef Suruç’ta, Diyarbakır’da, Ankara’da ve İstanbul’da terör olayları gerçekleştirdi" diyen Kuşoğlu şunları kaydetti:

"Başkent bir ülkenin namusudur. Başkentin orta yerinde 103 vatandaşımız öldürüldü. Siyasi otoritenin gereken müdahalede bulunulup, çözüm üretmediğini de biliyoruz. Bu anlayışla, zihniyetle bunu başarması mümkün değil. Kurucu iradeye de o kadar düşmanlığınız var ki."

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, bütçede aslan payının güvenlik konusuna ayrıldığını belirterek, "Sayın Bakan tamamen teknik bilgiler verdi. Bir siyasi içerik görmedik. Bu kadar ağır yargısal sürecin yaşandığı bir ortamda bir Bakanlık bürokratının sunabileceği bir teknik sunum oldu" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal ise, her gün güvenlik kuvvetlerinin kaybının devam ettiğini belirterek, geçen sene de Bakanın benzer sunumu yaptığını hatırlattı. Günal, "Gerçekten topu oyalayıp, bitiş düdüğünü beklemek büyük başarı. Hiçbir şeye bulaşmadan kenardan geçelim diye bakıyorsunuz. Daha geçen gün bunlarla uyarılar yapıldı. Dışişleri Bakanı ’yok’ dedi. Başbakan ’Böyle bir şey olur mu’ dedi. Genel Başkanımızın açıklaması var: Suudi Arabistan ile birlikte kara operasyonuna katılmak, uluslararası projelerin taşeronu olarak gidip, Ortadoğu’da savaşa taraf olmak bizim için felakettir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, halkın AK Parti’ye onay verdiğini hatırlatarak, "Halkın teröre yaklaşımı, halkın rızasının teşekkürü bu. 1 Kasım’dan yeni çıktık. AK Parti’nin bu sürecin asli aktörü olduğunu biliyor ve bu çerçevede AK Parti’ye iktidar yetkisini vermiş" şeklinde konuştu.

Bostancı, bir kişinin burnunun kanamasını istemediklerini söyleyerek, "Hendeklerin arkasındaki gençler ölsün istemeyiz. İstenmeyen durumlar yaşanıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.