Prof. Dr. Akoğlu akrabaları ile buluştu

Prof. Dr. Akoğlu akrabaları ile buluştu

Gazetemiz yazarı Metin Akoğlu’nun oğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Arizona eyaletinde bulunan Arizona Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde ve BIO5 Enstitüsü'nde görevli Prof. Dr. Ali Akoğlu, izinli geldiği memleketi Aydın’da akrabaları ile bir araya geldi.

Dünyanın en iyi üniversitesi arasında bulunan, akademik programları ve uluslararası arenada önemli bir üniversite olarak tanınan Arizona Üniversitesi ve BIO5 Enstitüsü’nde görevli Prof. Dr. Ali Akoğlu, yıllık iznini kullanmak üzere geldiği Aydın’ın Kuyucak ilçesinde akrabaları ile buluştu. Belenova Mesire Alanı’nda gerçekleşen toplantıya Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz, gazetemiz yazarı Metin Akoğlu ve rahmetli Zehra ve Hüseyin Sevinç soyundan gelen akrabaları katıldı.

"ÖZLEM GİDERDİK"

Eşi Mişa, oğlu Metin ve kızı Ela ile birlikte akrabalarını karşılayan Prof. Dr. Ali Akoğlu, Memleketi Aydın’ın Kuyucak ilçesinde akrabaları ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Akrabaları ile hasret gideren Akoğlu, “Bugün rüyada gibiyim. Uzun süredir görmediğimiz akrabalarımızla buluşmanın sevincini, mutluluğunu yaşadık. Hepsiyle özlem giderdik. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

"TÜRKİYE'NİN GURURU"

Ali Akoğlu’nun önemli bir bilim insanı olduğunu belirten gazetemiz genel yayın yönetmeni Servet Töz, “Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan bir eğitim kurumda görev almayı başarmış, araştırma programı Ulusal Bilim Vakfı, iPlant Collaborative, ABD Hava Kuvvetleri, NASA Jet Propulsion Laboratories, Office of Naval Research ve Army Battle Command Battle Laboratory tarafından desteklenen Ali Akoğlu, ailemizle birlikte Aydın’ın, ülkemizin gururudur. Kendisini tanımaktan çok mutluyum ama böylesine önemli bir bilim insanın beyin göçüne mecbur bırakılması nedeniyle üzgünüm” diye konuştu.

Töz, akrabaların bir araya gelmesine sebep olan Akoğlu ailesine teşekkür etti.

ali-akoglu-1.jpg

538837d1-d20d-4fce-8a54-558afdcc6b17.jpg

ali-akoglu-2.jpg

ali-akoglu-3.jpg

ali-akoglu-4.jpg

ali-akoglu-5.jpg

ali-akoglu-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum