Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Aydınlılarla Buluştu

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Aydınlılarla Buluştu

Adnan Menderes Üniversitesi PDR Topluluğu tarafından üniversiteye davet edilen yazar ve psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu öğrencilere konferans verdi.ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda...

Adnan Menderes Üniversitesi PDR Topluluğu tarafından üniversiteye davet edilen yazar ve psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu öğrencilere konferans verdi.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleştirilen ’Gerçek Özgürlük’ söyleşine ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ile Prof. Dr. Törün Özer ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İletişim Psikolojisi Uzmanı olan Cüceloğlu, ekip arkadaşı yazar ve TV programcısı Polat Doğru ile birlikte Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen davetlerle gelişim seminerleri vermeye devam ediyor. ADÜ PDR Topluluğu tarafından düzenlenen organizasyona katılan yazar, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını, aile ilişkilerini, hayatta verilen kararların önemi gibi konuları kendi hayat hikayesinden bazı kesitler sunarak anlattı. Konferansı 10- 15 dakika arayla dönüşümlü olarak gerçekleştiren yazarlar öğrencilere eğlenceli anlar yaşatırken bazen de duygusal hikayelerle salonu sessizliğe boğdu.

" ’HERKES NE DER?’ DİYE DÜŞÜNMEDEN KARAR ALIN "

Hayata dair önemli konu ve kararları kendi hikayelerinden örnekler sunarak eğlenceli bir üslupla sunan yazarlar, kararlarımızı ’Herkes ne der’ düşüncesi ile değil ’Ben gerçekten neyi istiyorum?" sorusuyla hareket ederek alınması gerektiğinden bahsetti. Amerika’da geçirdiği öğrencilik yıllarında çok zor günler geçirdiğini dile getiren Cüceloğlu, Türkiye ile yabancı ülkelerdeki kültür ve anlayış farkına ve bu farklılığın insani ilişkilere yanıması konularına da değindi.

Söyleşi sonrası Doğan Cüceloğlu ve Polat Doğru’ya Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. Cüceoğlu’nun kitaplarının satıldığı tanıtım standından aldıkları kitabı ünlü yazara imzalatan öğrenciler, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.