Psikolog İzmir Danışmanlık Merkezi

Psikolog İzmir Danışmanlık Merkezi

Psikolog İzmir nedir? İnsan davranışlarının ve zihninin incelemesini yapan kişileri ifade etmektedir. Psikoloji, bilişsel bilim, nöropsikoloji, öğrenme sosyolojisi, danışmanlık, kişilik ve anormal psikolojinin tüm alanlarını içerir.

Psikolojinin en önemli alanları gelişim psikolojisi, deneysel psikoloji, sosyal psikoloji ve klinik psikolojidir.

Tüm bu alanların birçok teori ve kavramı vardır. Psikolojideki en önemli kavramlardan bazıları rasyonel bilgi, bilişsel yetenekler, insan davranışının doğuştan gelen özellikleri, evrimsel psikoloji, sosyal öğrenme, bilişsel süreçler ve yapısalcılıktır.

Tüm bu kavramlar, farklı davranışları ve farklı zihinsel bozuklukları incelemek için temel oluşturur. Davranışsal genetik, bilişsel eğitim, nörobiyolojik mekanizmalar ve nöropsikolojik bilimler gibi çeşitli yöntemleri içerir.

psikolog-1.jpg

İzmir Psikologlar eğitimden geçerken tüm bu bilgileri en iyi şekilde edinmiş kimselerdir.

Klinik Psikoloji alanında, psikologlar zihinsel bozuklukların nedenlerini belirlemeye çalışırlar.

Davranış terapisi, farmakolojik tedavinin takibi ve hasta ve aile danışmanlığı gibi çeşitli teknikler uygularlar.

Ayrıca zihinsel süreçlerin temel doğasını ve bunların biyolojik ve çevresel etkilerle ilişkisini belirlemeye çalışırlar. Bu tür faktörlerin davranışsal ve bireysel özelliklerle ilişkisini daha da analiz ederler. Ruhsal bozukluk ve normal insan davranışı arasındaki çatışmayı çözmeye çalışırlar.

İzmir Psikolog

psikolog-2.jpg

Bilişsel Psikoloji alanında çalışan İzmir psikologlar bilişsel davranışsal, duygusal davranış, zihinsel kategorizasyon, sinir mimarisi, kültürel teori, meta-linguistik programlama, işlevselcilik ve yapısalcılık gibi çeşitli kavramsal modellere dayanan insan davranışını ve zihinsel süreçleri inceler.

Tüm bu modeller birçok araştırma çalışmasında uygulanmaktadır. Bu modeller, insan davranışını anlamak ve başarılı psikolojik tedaviler elde etmek için kullanılır.

Psikoloji ve psikiyatrinin, benzer ampirik yöntemlerle yönlendirildikleri birleşik bir alan olarak görülmesi gerektiğini savunanlar çok sayıdadır. Ayrıca, psikolojinin toplumdaki değişikliklere daha açık hale gelmesinin önemli olduğunu da destekleyen çok sayıda bilim insanı bulunmaktadır.

İzmir Psikolog yapısalcılık okulu, davranış, hafıza, sebep ve sonuç, öğrenme ve akıl yürütmenin temel kavramlarını tanımlar. Bu okula göre davranış, davranışı yapılandıran bilişsel süreçler nedeniyle oluşur.

Bellek, psikologlar tarafından, psikoloğun verileri düzenleme, bilgi biçiminde depolama ve gelecekte geri alma yolu olarak tanımlanır. Etki, kişinin zihnindeki mevcut davranış kalıplarını değiştiren dışsal bir uyarandır. Öte yandan nedenler, bir davranışı tetikleyen ve gelecekteki seyrini değiştiren psikolojik veya içsel faktörlerdir.

Tüm bunlara destek sağlamak gerekli olduğunda kişinin yeniden doğru düşünebilmeye, kendine yetebilmeye, kendi başına kararlar alabilme yeteneğini geliştirmeye yardımcı olan İzmir Psikologlar, Ege Pozitif Psikolojik Gelişim Merkezinde bulunmaktadır.

Yapılan terapiler sonrasında problemleriniz için profesyonel yardım almanın sizi ne kadar değiştirerek ileri götüreceğini daha ilk birkaç seansta bile fark edebilirsiniz. Detaylı bilgi için https://izmirpsikoloji.com/psikolog-ucretleri-2020/ sayfasını ziyaret ediniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.