Rabia’nın Hayalini, Çerçioğlu Gerçek Ediyor

Rabia’nın Hayalini, Çerçioğlu Gerçek Ediyor

Ayak parmaklarıyla hayranlık uyandıran resim çizen doğuştan engelli olan ve kollarını kullanamayan Rabia'nın imdadına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yetişti. Çerçioğlu, Rabia’nın hayalini gerçekleştireceklerini söyledi.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Aydın'da doğuştan engelli olan ve kollarını kullanamayan Rabia'nın ayak parmaklarıyla çizdiği resimler hayranlık uyandırıyor. En büyük hayali sergi açmak olan genç kız, resim kabiliyetini ilerletmek için yetkililerden yardım istediği gazetemizde yer almasının ardından harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Rabia’nın hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti.

"HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ"

Rabia’ın durumundan haberdar olur olmaz belediye bürokratlarına talimat veren ve “Hepimiz birer engelli adayıyız” diyerek söze başlayan Başkan Çerçioğlu, “Ellerini kullanamaması nedeniyle hayata küsmek yerine, hayata sım sıkı tutunarak ayak parmaklarıyla hayallerini resme döken Sevgili Rabia’yı umutlu görmek bizleri de çok mutlu etti. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kızımızın elimizden geldiği kadar yanında olmaya gayret edeceğiz” dedi.

HAYALDİ, GERÇEK OLUYOR

Resim çiziminde kullanılan tüm malzemeleri karşılayacaklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Rabia’nın resim çiziminde kendisini geliştirebilmesi için bir de resim öğretmeni görevlendirdik. Kızımızın en büyük hayali olan sergiyi de15 gün içinde açacağız” diye konuştu.

"MEŞHUR OLUYORUM"

Başkan Çerçioğlu’nun desteğine çok sevinen Rabia'nın ilk sözleri, “Ben meşhur oluyorum başkanım beni düşünüyor, ben de onu çok seviyorum” oldu.

Rabia’nın babası Ercan Asrak ise “Çocuğum doğuştan bedensel engelli, resim yapmayı çok seviyor. Kızımın hayalini gerçekleştirmek için harekete geçen Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ederim, bizi çok mutlu etti. Ailece başkanımızı çok seviyoruz” ifadesinde bulundu.

Sadece sağ ayak parmaklarını kullanabilen Rabia, çizdiği 150 civarındaki resimlerini sergileyeceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

rabia’nin-hayalini,-cercioglu-gercek-ediyor.jpg

rabia’nin-hayalini,-cercioglu-gercek-ediyor-001.jpg

rabia’nin-hayalini,-cercioglu-gercek-ediyor-002.jpg

rabia’nin-hayalini,-cercioglu-gercek-ediyor-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.