Rehber Öğretmenlerine Bağımlılıkla İlgili Seminer Verildi

Rehber Öğretmenlerine Bağımlılıkla İlgili Seminer Verildi

Denizli’de rehber öğretmenlerine bağımlılıkla ilgili seminer verildi.

- Denizli’de rehber öğretmenlerine bağımlılıkla ilgili seminer verildi.

Denizli İl Koordinasyon Kurulunca İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işbirliğinde Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele kapsamında seminerler başlatıldı. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda bilgilendirme seminerine Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdür Vekili Mahmut Tekin, Denizli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Dağdeviren, ilçe milli eğitim müdürleri, ilgili kurumlardan temsilciler ve rehber öğretmenler katıldı.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Dağdeviren yaptığı konuşmada, "Madde bağımlılığı dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde her geçen gün yaygınlaşmakta. Madde bağımlılığı ile mücadelede en büyük rol anne ve babalarda. Evlatları ile sürekli iletişim halinde olmalıdırlar. Karşılaştığımız vakalarda genellikle parçalanmış aile çocuklarının bu bataklığın içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu sorunun çözüm kaynağının sevgi olduğunu düşünmekteyim. Rehber öğretmenlerimizin bu mücadelede çocuklara ulaşabilecek en yakın kişiler olarak büyük katkıda bulunacağına inanıyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise konuşmasında, "Yaşadığımız bu çağda üzerinde önemle durulması gereken madde bağımlığı sorununun, ülkemizi de yakından ilgilendiren bir gelişme olduğu, zaman zaman karşılaşılan örneklerinden anlaşılmaktadır. Madde bağımlılığından korunmada riskler hakkında bilinç sahibi olmak, eğitimcilerimizi, anne ve babaları, çocuk ve gençlerimizi risklerden koruyucu tedbirler almak en önemli görevlerimizden biri haline gelmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımız genelinde madde bağımlılığı ile mücadelede koruyucu ve önleyici çalışmaların yapılmasına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda yürütülecek çalışmalarda okul rehber öğretmenlerine (okul psikolojik danışmanlarımıza) önemli görevler düşmektedir. Sizlerin her konuda olduğu gibi bu önemli konuda da en iyi şekilde çalışmalarınızı yapacağınıza inanıyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Söz konusu seminerde ilgili eğitimciler tarafından madde bağımlılığı ile mücadele konularında slayt eşliğinde bilgilendirmeler yapıldı.

REHBER ÖĞRETMENLERİNE BAĞIMLILIKLA İLGİLİ SEMİNER VERİLDİ

REHBER ÖĞRETMENLERİNE BAĞIMLILIKLA İLGİLİ SEMİNER VERİLDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.