Rezerv Varlıklar Haziran’da 0,9 Azaldı

Rezerv Varlıklar Haziran’da 0,9 Azaldı

Resmi rezerv varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 0,9 oranında azalarak 119,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2015 Haziran ’Uluslararası Rezervler ve Döviz L...

Resmi rezerv varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 0,9 oranında azalarak 119,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2015 Haziran ’Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi’ni açıkladı. Buna göre; resmi rezerv varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 0,9 oranında azalarak 119,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu dönemde, alt kalemler itibarıyla döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 0,6 oranında azalarak 99,2 milyar dolar, altın cinsinden rezerv varlıklarımız ise yüzde 2,4 oranında azalarak 18,9 milyar dolar oldu.

Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz yükümlülükleri (döviz kredileri, menkul kıymetler, Kredi Mektuplu Döviz Tevdiat Hesapları-KMDTH) bir önceki aya göre 10 milyon dolar azalarak 8,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu tutarın 4,2 milyar dolar anapara, 3,9 milyar dolar faizlerden oluştu. Söz konusu anapara ve faiz yükümlülüklerinin 596 milyon dolar bir ay, 1,5 milyar dolar 2-3 ay ve 6,0 milyar dolar 4-12 ay içerisinde ödenecek.

Şarta bağlı döviz yükümlülükleri, 1 yıl içinde ödenecek. Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (kalan vadesi bir yıldan uzun KMDTH, bankacılık sektörünün döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıkları ve akreditifler) oluştu. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 0,2 azalarak 76,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.