Rıfat Sait, Balkanların Onursal Başkanı

Rıfat Sait, Balkanların Onursal Başkanı

Merkezi İstanbul olan Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu, AK Parti İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Rifat Sait’i Balkanlara yaptığı önemli çalışmalar nedeniyle Onursal Başkan seçti. Sait’e Onursal Başkanlık beratı İstan

- Merkezi İstanbul olan Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu, AK Parti İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Rifat Sait’i Balkanlara yaptığı önemli çalışmalar nedeniyle Onursal Başkan seçti. Sait’e Onursal Başkanlık beratı İstanbul Eyüp’te düzenlenen ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende verildi.

Dünya Balkan Dernekleri Federasyonuna bağlı Derneklerin ortak kararı ile Onursal Başkan seçilen Sait, eşi Sevilay Sait ile katıldığı törende beratını Federasyon Başkanı Recep Varol’dan aldı. İstanbul Eyüp Ensar sarayında düzenlenen törene, AK Parti İstanbul milletvekilleri Gülay Dalyan ve Sevim Savaşer, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Sultangazi Belediye Başkan yardımcısı Nurgün Güngören, Dünya Balkan Dernekleri Federasyonuna bağlı Balkan Derneklerinin Başkan ve yöneticileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda Balkan Derneği üyesi katıldılar.

Onursal Başkanlık tevdi töreni vesilesiyle Rifat Sait onuruna bir akşam yemeği verildi. Yemekte konuşan AK Parti İzmir milletvekili ve Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, Balkanlarda iki milyon Türk, 15 milyon Soydaş ve akraba topluluğu insanların yaşadığını belirterek, Balkanlar Türkiye için son derece önemli ve stratejik bir bölgedir, dedi. Osmanlı, bir Balkan imparatorluğu olarak bilinir diyen Sait, Balkanlar Osmanlıya 80 kadar sadrazam vermiştir, dahası Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, ilk Türkçe sözlüğü yazan Şemsettin Sami gibi önemli şahsiyetler Balkanlardan gelmişlerdir. Bugün Türkiye’de 18 milyon dolayında Balkan Göçmeni yaşıyor diyen Sait, görünen odur ki; Balkanların Türkiye ile çok yakın ilgisi var, dedi. Türkiye’nin Balkanlara büyük önem verdiğini belirten Sait, TİKA, Yurtdışı Türkler Başkanlığı, Yunus emre Enstitüleri, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığımız ve Diyanet İşleri başkanlığımızın Balkanlarda önemli hizmetler verdiğini söyledi.

Kendisine Onursal Başkanlık unvanının verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Sait, yaklaşık 20 yıldır Balkanlar üzerine çalışıyorum, umarım bu göreve layık oluruz, hemşerilerimize ve soydaşlarımıza hizmet vermek bizlere gurur verir dedi. Sait, Balkan Derneklerimiz gece düzenleyip halay çekmenin yanında projeler geliştirsinler. Bizler bu projelere destek vermeye hazırız. Balkanlardan kardeş kentler yapalım. Karşılıklı ziyaretlerimiz olsun. Balkanların tarihini öğrenelim, zengin kültüründen istifade edelim. Derneklerimiz bu çalışmalara önem versinler. Birlik ve berberliğinizi asla bozmayın, dedi. Sait, kendisine Onursal Başkanlık görevi verildiği için Federasyon yönetimine teşekkür etti.

RIFAT SAİT, BALKANLARIN ONURSAL BAŞKANI

RIFAT SAİT, BALKANLARIN ONURSAL BAŞKANI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.