Rus Büyükelçi Antonov, Washington’a dönüyor

Rus Büyükelçi Antonov, Washington’a dönüyor

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden arasında varılan anlaşmanın ardından Washington'a...

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden arasında varılan anlaşmanın ardından Washington'a dönmek üzere Moskova'dan ayrıldı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "katil" ifadesini kullanmasının ardından ABD ile ilişkilerin yeniden değerlendirilmesi amacıyla geri çağırılan Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov yeniden görevine dönüyor. Rus Büyükelçi Antonov'un bugün Washington'a dönmek üzere Moskova'daki Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı'ndan ayrıldığı belirtildi. New York'a hareket eden uçağa binen Antonov, buradan Washington'a geçecek.

Antonov yaptığı açıklamada, "İki başkanın zirvesinin sonuçlarına dayanan iyimser bir bakış açısı ile ABD'ye gidiyorum. ABD'li meslektaşlarımla adil, pragmatik ilişkiler kurmak için yapıcı çalışmalar yapmayı dört gözle bekliyorum. Yarın ve önümüzdeki günlerde planlar, toplantılar ve bir çok iş var. Sürece güveniyoruz" dedi.

İki ülkenin büyükelçileri ülkelerine dönmüştü

ABD Başkanı Biden, Mart ayında ABD medyasına verdiği röportajda, muhabirin "Putin'in katil olduğunu mu düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt olarak "Evet, öyle düşünüyorum" demişti. Biden ayrıca, Putin'in ABD Başkanlık Seçimlerine müdahale etmesiyle "bedelini ödeyeceğini" ifade etmişti. Biden'ın açıklamalarının ardından Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov ve sonrasında ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan istişareler için ülkelerine geri çağrılmıştı. Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Biden, 16 Haziran'da Cenevre'de düzenlenen zirvede büyükelçilerin görevlerine dönmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.