Rüştü Bey Amca

Rüştü Bey, İş Bankasının yan sokağında, Aydın Ticaret Odası’nın eski binasındaki Şehir Kebap Salonu’nun kurucusudur. 1966 yılında açılan bu lokanta, kısa zamanda Rüştü Bey’in yönetiminde üne kavuştu.

Şehrin ileri gelenlerinin öğlenleri uğrak yeri oldu.

Rüştü bey, Zahire Pazarı’nda zahire tüccarlığı ile işe başlamış, daha sonra oto yedek parçacılığı, muhasebecilik yapmış ve en son lokantacılıkta karar kılmıştır. 1987 yılına kadar mesleğini başarı ile sürdürmüş işinin ehli, saygın bir esnaftır. Sosyal hayatı olan bir işadamıydı. Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanlığı yaptı. İşini en güzel yapan örnek insanlardandı.  Şehrin bürokratları ve saygın kişileri müşterileriydi. O hep mütevazı kişiliği ile müessesenin başındaydı.

Rüştü Bey’in Aydın yemek kültürüne katkısı ünlü “kabak tatlısı”dır. Aydın’a gelen misafirlere “ bizim de kabak tatlımız var” dedirten lezzettir. Aydın’da her lokanta kabak tatlısı yapar, ancak Şehir Kebap Salonunun kabak tatlısının nefasetine ulaşmak mümkün değildir. “Sırrı nedir?” diye soranlara Rüştü amca “şeker, kabak, ateş” derdi. Oysa bu üç nesne herkeste vardı. Eksik olanın bilgi, beceri, ihlas, insan sevgisi, meslek aşkı, insana duyduğu saygı olduğunu bilmeyenlerin, o nefis lezzeti yakalaması mümkün değildir.

Aydın’da İstanbul başta olmak üzere pek çok şehrimize sipariş üzerine kabak tatlısı gönderen Rüştü Bey’in Şehir Kebap Salonu, şehrimizde aranan müstesna mekânlardan biridir.

Rüştü Bey 1997 yılında sessizce aramızdan ayrıldı. Onun hatırası artık Şehir Kebap Salonundaki lezzetlerde ve ardından toplumda bıraktığı erdemli hizmetlerinde yaşıyor.

Ruhu şad olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.