Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Kürtler, Bağdat ile diyalog içerisinde olmalı”

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Kürtler, Bağdat ile diyalog içerisinde olmalı”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) kimliklerini pekiştirme arzusuna saygı duyduklarını ancak bunun Bağdat yönetimiyle diyalog içerisinde çözülmesi gerektiğini...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) kimliklerini pekiştirme arzusuna saygı duyduklarını ancak bunun Bağdat yönetimiyle diyalog içerisinde çözülmesi gerektiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Lavrov, “Kürtlerin kimliklerini güçlendirme çabaları ile ilgili umutlarını anlıyoruz. Ancak bu Bağdat yönetimiyle diyalog içerisinde yapılmalı. Bununla birlikte, bu arzuları yalnızca Irak hükümeti aracılığıyla gerçekleştirmenin doğru olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Lavrov konuşmasının devamında, Rusya’nın Irak’ın diğer bileşenleriyle olduğu gibi Kürdistan ile olan ekonomik bağlarını sürdüreceğini söyledi. Lavrov, Rusya’nın Erbil’deki başkonsolosluğunu kapatmadığını, ancak Erbil’deki konsolosluğun Bağdat’taki Rus elçiliğine tabi olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.