Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: “Kuzey Irak’ta bir devletin kurulması önemli değil, kimin kurdurduğu önemli”

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: “Kuzey Irak’ta bir devletin kurulması önemli değil, kimin kurdurduğu önemli”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kuzey Irak’ta bir devletin kurulmasının değil kim tarafından kurdurulduğunun önemli olduğunu belirterek, "Kuzey Irak’ta devlet kurulmasını kim istiyor...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kuzey Irak’ta bir devletin kurulmasının değil kim tarafından kurdurulduğunun önemli olduğunu belirterek, "Kuzey Irak’ta devlet kurulmasını kim istiyor, İsrail. İsrail’in ipiyle kuyuya inilmez” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Şanlıurfa’da katıldığı partisinin 5. Olağan Kongresi’nde Kuzey Irak’taki referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. Irak’taki bölünmenin ilk adımının Amerika’nın 1993 yılındaki ilk müdahalesiyle atıldığını dile getiren Karamollaoğlu, “Memleketimiz, içinde bulunduğumuz bölge, dünya her geçen gün biraz daha karmaşık bir döneme giriyor. Dünyada huzur kalmadı. Adalet kalktı, zulüm de geçen gün artıyor ama dikkat ettiğiniz zaman zulmün arttığı bölgelerin tamamına yakını Müslümanlar’ın yaşadığı bölgeler. Irak bu hale nasıl geldi. Irak’ta istikrarlı bir hükümet vardı. Evet, Saddam’ın yanlışları vardı, kimse yanlışları yoktu demez, Libya’da Kaddafi’nin de yanlışları vardı ama o zaman ile bugünü mukayese ettiğiniz zaman insan Kaddafi’yi de, Irak’taki Saddam rejimini de arar hale geldi. Neden? Çünkü bir katliam yaşandı, bölündü Irak. Bu bölünmede Amerika Irak’a ilk müdahaleyi 1993 yılında yaparken, ilk adımı atarken bu bölünmenin işaretini vermişti. Kimse bundan ders almadı. Amerika o zaman Irak’a kadar girdi ama Saddam’ı oradan indirmedi. Neden indirmedi, ortam bölünmeye müsait değildi. Bu günkü duruma gelmesi için zamana ihtiyaç vardı. Irak’ta iki hat belirledi ve Saddam’ın kuzeye geçmesini engelledi. Aradan biraz zaman geçti, 2003 yılının mart ayına geldik, Amerika artık burası kemale erdi, müdahale etmemiz gerekir. Bahane lazım, uydurdular. Elinde kitle imha silahları var dediler, yalan olduğunu biliyorlardı. Bugün diyorlar ki çok büyük hata yapmışız. Sahtekar hata ettiğini söyler ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bundan sonra kimse bunlara inanmaz” dedi.

"PYD’ye silah veren ABD dostumuz olamaz"

Amerika’nın PYD terör örgütüne silah vermesine de değinen Karamollaoğlu, “Türkiye’nin üzerinde her türlü şeyi besleyen Trump, bizim Cumhurbaşkanımızın dostu olamaz. Dost dostça davranır, düşmanca davranmaz ki. Siz her türlü silahı PYD’ye vereceksiniz, Suriye bölünecek, bizim hükumetimiz de yapmayın, bunlar gelip Türkiye’de kullanılıyor diyecek. Siz de bu verdiğimiz yetmez, 300’dü, bin 300 oldu, şimdi 3 bin 300’ü geçti” şeklinde konuştu.

"Kuzey Irak’ta bir devletin kurulmasının önemi yok, kime hizmet edeceği önemli"

Kuzey Irak’ta kurulacak bir devletin İsrail’e hizmet edeceğini belirten Karamollaoğlu, “Kuzey Irak’ta yaşayanlar bizim düşmanımız değil ki. Kuzey Irak’ta yaşayanlar bizim düşmanımız değil ama o noktaya kadar iteleniyor birileri tarafından. Geçmişte de söyledik, bir referandum yapılacakmış, yapılmış yapılmamış, orada bağımsız bir devlet kurulmuş kurulmamış emin olun önemi yok. Önemi nerede. Kim kurduruyor oraya? O devlet kime hizmet edecek? Herkes biliyor ki, bütün dünya, İslam alemi bütünüyle Irak’ta yapılacak o referanduma karşı ve orada bir devletin kurulmasını istemiyor. Güya Amerika destek veriyor. Amerika diyor ki ’biraz geç olsun.’ Kim istiyor, İsrail. İsrail’in ipiyle kuyuya inilmez. İsrail kendi menfaatine olmayan hiçbir ülkeye, bölgeye, gruba destek vermez” diye konuştu.

Kongrede tek liste ile seçime giren Mustafa Niyazi Yanmaz yeniden başkan seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.