Saat 15:00’te Bitirilen Mesai Hastaları Çaresiz Bıraktı

Saat 15:00’te Bitirilen Mesai Hastaları Çaresiz Bıraktı

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde bazı doktorların saat 15:00’te mesaiyi bitirip muayeneye hasta almamaları vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde bazı doktorların saat 15:00’te mesaiyi bitirip muayeneye hasta almamaları vatandaşları zor durumda bırakıyor. Otobüsten inerken düşüp sağ ayağı bilekten çıkan bir şahıs tedavi için gittiği Atatürk Devlet Hastanesi Polikliniğine ‘mesai doldu ve sıra bitti’ gerekçesi ile bakılmadı. Bir gün önce Acil Servisten polikliniğe gönderilen genç hastanın annesi oğlunu saat 15:00’ten sonra mesai bitti gerekçesi ile doktora gösteremeyince Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ı resmi cep telefonundan arayıp ulaşmak istedi. Valilik telefonundan yaptığı görüşmeden de sonuç alamayan ana-oğul çaresizlik içinde sınıkçıya gitmek için hastaneden ayrıldılar.

Olay Aydın Atatürk devlet Hastanesi’nde dün akşamüzeri saat 15:00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Ali Deniz, eğitim öğretim yılını tamamlayıp memleketi Aydın’a geldiğinde otobüsten inerken elindeki valizle düşüp ayağını incitti. Kısa sürede şişen ayağının çıktığını fark eden Ali Deniz isimli genç Annesi Suzan Deniz ile birlikte Atatürk Devlet Hastanesi’ne gelip tedavi olmak istedi. Canı çok yandığı ve ayağının üzerine basamadığı için önce Acil Servis’e gittiğini belirten Ali Deniz buradan polikliniğe sevk edildi. Oğlunu ortopedi servisinde muayene ettirebilmek için hastanedeki hekimlere ve sekreterlere adeta yalvaran Anne Suzan Deniz “Saat 15:00’te sıra ve mesai bittiği gerekçesi ile ortopedi hekimlerine Acil servis, polikliniğe gönderiyor. İki servisin arası 50 metre yok, polikliniğe geliyoruz aynı hastanede bu defa mesai bitti, sıra yok diye hekime çıkamıyoruz. Ne yapıcağız bilemiyoruz” diyerek yardım istemek için Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ı valilik makamına ait resmi cep telefonundan aradı. Telefona çıkan kişinin de şahsı 2251001 nolu Valiliğin sabit hattını yönlendirmesi üzerine çaresiz kalan kadın oğlu ile birlikte çaresiz bir şekilde hastaneden ayrıldı.

Bu tür bir olayın yaşanmasına ihtimal vermediklerini belirten Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Demirtaş olayı araştırdıklarını varsa bir kusuru olanın da gerekenin yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum