Saç dökülmesinin nedenleri çok

Saç dökülmesinin nedenleri çok

Saç Ekim Merkezi Direktörü Yasemin Gülgör, saç dökülmesinin genetik, çevresel ve psikolojik yönlerinin bulunduğunu söyledi.Toplumda bir çok insanın saç dökülmesi, saçların zayıflaması gibi sorunları y...

Saç Ekim Merkezi Direktörü Yasemin Gülgör, saç dökülmesinin genetik, çevresel ve psikolojik yönlerinin bulunduğunu söyledi.

Toplumda bir çok insanın saç dökülmesi, saçların zayıflaması gibi sorunları yaşadığına dikkat çeken İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimİ Direktörü Yasemin Gülgör, çağın hastalığı olan stresin saç dökülmelerine sebep olabileceği gibi daha birçok hastalığa da davetiye çıkardığını İfade etti. Saç ekiminin sevdiği bir alan olduğunu belirten Gülgör, “Bireyler bize ilk başvurduğu zamanla saç ekim işlemi bittikten sonra sergiledikleri duruşları arasında inanılmaz fark var. Sadece duruşları değil, giyim tarzları, taktıkları kol saati ve gülüşleri bile değişiyor. Bu sonucu görmekte bana inanılmaz haz veriyor” dedi.

Bireylerin öncelikle kendilerine bakmayı, kendisine olan saygısından dolayı yapması gerektiğini savunan Gülgör, “Biz sadece burada insanlara saç ekmiyoruz. İnsanların görünümünü değiştirdiğimiz için var olan özgüvenlerini geri kazanmalarını sağlıyoruz. İş, aşk ve sosyal hayatlarına sihirli bir değnek gibi dokunuyoruz. Bu sebeple yaptığım işi çok seviyorum. Kozmetik, estetik ve saç ekimi bölümünün kendime yakıştığına inandığım için bu alanda uzun yıllardır hizmet vermeye devam ediyorum” diye konuştu.

Gülgör, saç dökülmesine birçok etkenin sebep olduğuna vurgu yaparak, sıkıntı ve stresin saç dökülmesinde görülen en büyük reaksiyon olduğunu dile getirdi. Gülgör, “Günümüzde ekonomik şartlardan dolayı kişinin sıkıntıya düşmesi saç dökülmesini tetikliyor. Erkeklerin özellikle 2 özelliği var. Biri göbeklenme bir diğeri kelleşme. Bunlar erkeklerde çok sık gördüğümüz reaksiyonlardır. Dökülme genetik nedenlerle de olabilirken, ani kayıp ile de ortaya çıkabiliyor. Bir gecede saçlar beyazlayabilir ve bir gecede saçlar dökülebilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.