Saddam Hüseyin’in sorgusu, Türkçeleştirildi

Saddam Hüseyin’in sorgusu, Türkçeleştirildi

Tüm dünyada yankı uyandıran "Başkanı Sorgulamak Saddam Hüseyin’in Sorgusu" Türkçe’ye çevrildi. Türkiye’de de merakla beklenen kitap, Angın Yayınları tarafından yayımlandı.

Tüm dünyada yankı uyandıran "Başkanı Sorgulamak Saddam Hüseyin’in Sorgusu" Türkçe’ye çevrildi. Türkiye’de de merakla beklenen kitap, Angın Yayınları tarafından yayımlandı. “Başkanı Sorgulamak” raflardaki yerini 22 Mayıs’ta alacak. Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’i sorgulayan CIA Ajanı John Nixon, o dönemde yaşadıklarını kaleme aldı. "Başkanı Sorgulamak Saddam Hüseyin’in Sorgusu" isimli kitap tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Nixon kitapta çağımızın en ünlü ve etkileyici liderlerinden birinin şaşırtıcı portresini sunuyor.

Dünya tarihinin en etkili ve adından en çok söz edilen diktatörlerinden biri olan Saddam Hüseyin, Aralık 2003’te ABD güçleri tarafından yakalandığında herkes ne olacağını çok merak ediyordu. Uzun bir sorgulama sürecinin ardından Saddam Aralık 2006’da Irak’ta idam edildi.

Başkanı Sorgulamak, eski bir CIA liderlik analisti ve Ortadoğu uzmanı olan John Nixon’ın Saddam’ın sorgusu sırasında edindiği kişisel izlenimlerini ve yorumlarını, başından itibaren Irak meselesine dair Saddam Hüseyin’in önemli beyanlarını içeriyor. Saddam’ı sorgulayan ilk Amerikalı olan Nixon, Irak’la ilgili izledikleri bazı politikalar nedeniyle ABD yönetimini ve içinde yer aldığı Teşkilat’ı da birçok yönüyle eleştiriye tabii tutuyor.

Başkanı Sorgulamak, bu ve benzeri sorular için yeni düşünme pencereleri aralarken, Saddam’ın bugüne dek bilinmeyen sorgu sürecini Nixon’ın kaleminden okuyucuya aktarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.