Sadık Oflu: “Başarı yakalayabilmek için büyük fedakarlıklar yapılması lazım”

Sadık Oflu: “Başarı yakalayabilmek için büyük fedakarlıklar yapılması lazım”

Uluslararası Kick Boks Şampiyonası’nda takım olarak şampiyon olan Profesyonel Spor Center Kulübü’nde Antrenör Sadık Oflu, başarıyı yakalayabilmek için fedakarlıkların yapılması gerektiğini söyledi. Of...

Uluslararası Kick Boks Şampiyonası’nda takım olarak şampiyon olan Profesyonel Spor Center Kulübü’nde Antrenör Sadık Oflu, başarıyı yakalayabilmek için fedakarlıkların yapılması gerektiğini söyledi. Oflu, daha büyük başarıları elde etmek için maddi anlamda destek istediklerini söyledi.

Profesyonel Spor Center Kulübü, Antalya’da düzenlenen Dünya ve Türkiye Kick Boks Federasyonları tarafından düzenlenen Uluslararası Kick Boks Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon oldu. Turnuvaya 27 ülkeden 1400 sporcu katıldı. Profesyonel Spor Center Kulübü Antrenörü Sadık Oflu, İHA muhabirine turnuva ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Turnuvada finale kadar rahat geldiklerini ve finalde iyi oyunla şampiyon olduklarını söyleyen Sadık Oflu, “Geçen yıl Türkiye’de yapılan turnuvada da kulüp olarak birinci olmuştuk. Bu bizim hedefimizi büyütmemize neden oldu. Antalya’da Uluslararası Dünya Kupası’nda da şampiyonluğu kulübümüze kazandırdık. Amacımız gelecek sezonda şampiyon olmak. Çalışmalarımız bu doğrultuda oluyor. Hiçbir başarı bizi gevşetmeyecek. Sürekli ilerlemek istiyoruz. Bir kez şampiyon olmak önemli değil. Önemli olan defalarca şampiyon olmak. Antrenör olarak da 2017’nin en başarılı antrenörü seçildim. Bu da ayrı onu verdi” diye konuştu.

“Başarı yakalayabilmek için büyük fedakarlıklar yapılması lazım”

Başarı yakalayabilmek için çok büyük fedakarlık yapılması gerektiğini altını çizen Oflu, “Sporcularımın çoğu üniversitede spor akademisi okuyor. Dersleri, sınavları çakışıyor. Bu yüzden çeşitli turnuvalar giderken zorlanıyoruz. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Elimizdeki imkanlarla başarıyı yakalamaya çalışıyoruz. Başarılı olduğumuza da inanıyorum. Bu şekilde inşallah kupa ve madalyaları kulübümüze getireceğiz” şeklinde konuştu.

“Sporculara her yönden maddi olarak destek sağlanmasını istiyoruz”

Turnuvalara giderken maddi olarak zorlandıklarını söyleyen Sadık Oflu, “Sadece bizim kulübümüzde değil, tüm Türkiye’de turnuvalara giderken, gelirken büyük bir külfet oluyor. Bazı sporcularımız sırf maddi imkansızlıklardan dolayı katılamıyor. Belediye bize araç tahsis ediyor. O araçla gidip, geliyoruz. Bizim asıl istediğimiz sporculara her yönden maddi olarak destek sağlanması. Destek sağlandığı takdirden Avrupa, dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda en üst seviyeye geliriz. Belirli imkanlar biraz daha sağlandığı zaman çok daha üst noktalara geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarınızı sporla tanıştırın”

Ailelere tavsiyelerde bulunan başarılı antrenör, çocuklarını spora teşvik etmeleri yönünde çağrıda bulunarak, “Çocuklarınızı sporla tanıştırın. Sokakta geçirecekleri, internet ortamında geçirecekleri vakitleri spor salonlarında eğitiminden emin olan antrenörler gözetiminde spora teşvik etsinler. Benim 30’dan fazla uyuşturucu bağımlısı olup da sporla tedavi edip, en üst noktaya getirdiğimiz sporcular var. Önemli olan topluma temiz insanlar kazandırmak” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.