Safranbolu’da Sayokan Közgüsü

Safranbolu’da Sayokan Közgüsü

Sayokan Dünya Federasyonu tarafından düzenlenen ‘2014 Közgüsü’, Safranbolu’da 3 gün süren etkinliklerle gerçekleşti. Müsabakalara Nazilli’den katılan 25 Alp, bir üst sekmene terfi etmeye hak kazandı.

- Sayokan Dünya Federasyonu tarafından düzenlenen ‘2014 Közgüsü’, Safranbolu’da 3 gün süren etkinliklerle gerçekleşti. Müsabakalara Nazilli’den katılan 25 Alp, bir üst sekmene terfi etmeye hak kazandı.

Türk Savaş Sanatı Sayokan’ı çeşitli organizasyon ve etkinliklerle anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Sayokan Türkiye Temsilcisi Tanyu Hüseyin Yabir; “Türk savaş sanatı Sayokan faaliyet ayları 6 Mayıs - 8 Kasım tarihleri arası kahramanlık oyunları organizasyonlarının yapıldığı aylardır. Bu tarihler arası atalarımızın ruz-i hızır diye adlandırdığı 179 günlük bir zaman birimidir. Tarihimizde hızır günleri olarak adlandırılmıştır. Savaşa hazırlık, şenlikler, festivaller, izdivaşlar hep hızır günlerinde organize edilmiştir. 9 Kasım-5 Mayıs tarihleri arası gelişim, teknik, hakemlik, yönetim, organizasyon semineri, toplantı ve etkinliklerin yapıldığı aylardır. Tarihimizde atalarımız bugünleri Kasım günleri diye adlandırmışlardır. Bu aylar arasında Sayokan bahadırların karavanlık oyunlarını, teknik, taktik, sürat ve kuvvet antrenmanlarıyla hazırlanırlar. Bu yılki Közgü; İstanbul, Aydın, Ankara, Mersin, Çorum, Safranbolu, Kayseri, Hatay-İskenderun, İzmir, Denizli, Kütahya illerinden Alplerimiz iştirak etti. 3 gün süren közgüde; birinci gün, yağmur altında açık alanda teknik-taktik çalışmalar yapıldı. İkinci gün kuvvet, sürat ,tola ve cenk uygulamaları yapıldı. Üçüncü gün ise Alplerimiz yıl içindeki teknik kabiliyetlerini 14 parkurdan geçerek kendilerini ispatladılar” dedi.

SAFRANBOLU’DA SAYOKAN KÖZGÜSÜ

SAFRANBOLU’DA SAYOKAN KÖZGÜSÜ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.