Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HDP milletvekillerinin Anayasa Komisyonu’ndaki sloganlarına ilişkin, “Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü üzerinde oynanan uluslararası bir oyun var. Bu uluslararası oyuna...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HDP milletvekillerinin Anayasa Komisyonu’ndaki sloganlarına ilişkin, “Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü üzerinde oynanan uluslararası bir oyun var. Bu uluslararası oyuna maşa olarak kullanılan bir PKK var. Bu PKK’nın eylemlerinin de sözcülüğünü yapan bir HDP var. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne, teröre ve teröriste, bölücü örgüte destek veren mutlaka adalete teslim edilir” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından düzenlenen “Ankara Sanayi Odası Sağlık Sektöründeki Sorunları Tartışıyor” paneline katıldı. Panelin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstanbul merkezli 32 ilde sahte reçetelere ilişkin yürütülen operasyonlarla ilgili soru üzerine Müezzinoğlu, “Bu uzun süredir İstanbul Kaçakçılık Şubesi’nin yürüttüğü, takip ettiği bir hadise. 2015 yılının Eylül ayında yine gündeme gelmişti. Bunun takibini emniyet, istihbarat yapıyor. Bu anlamda her gün milyonlarca reçetenin yazıldığı, işlemlerin yapıldığı hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Ama varsa yanlış yapanda en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Hele hele bu bir ilaç ve tedavi istismarıysa burada takibin en hassas duyarlılıkla yapılmasını biz de arzu ederiz. Bu emniyetin, istihbaratın ve artık bu süreçten sonra savcılığın ve hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan bedelini öder ve ödemelidir de” cevabını verdi.

Bakan Müezzinoğlu, Hepatit A aşısı geciken bebeklerin olduğu iddialarına ilişkin ise, “Bir sıkıntı olduğu kanaatinde değilim. Hepatit A aşısı ile ilgili belki ulaşımda zaman zaman zorluklar olabilir. Çünkü biz yerli aşı ihalesi sürecini başlattığımız bu dönemde stoklarımızı da azalttık. Ama piyasaya aşı sürümünde herhangi bir sorun yok, aşı açığımız da yok. Dağıtımla ilgili yer yer sorunlar olabilir ama o da aşı takvimini engelleyebilecek bir süreç söz konusu değil” yanıtını verdi.

“SAĞLIKTA ŞİDDET KONUSUNDA EN BÜYÜK DUYARLILIĞI VATANDAŞLARDAN BEKLİYORUZ”

Sağlıkta şiddete karşı eylem planının içeriği hakkında detay veren Bakan Müezzinoğlu, sağlıkta şiddetin 24 saat duyarlılık isteyen ve çok yönlü bir alan olduğunu söyledi. Sağlıkta şiddet konusunda en büyük duyarlılığı vatandaşlardan beklediklerini vurgulayan Bakan Müzzinoğlu, “Her gün 1.5 milyon hastaya sağlık hizmeti sunuyoruz. 1.5 milyon hastanın yanında bir o kadar refakatçi olduğunu düşünürsek her gün 3 milyon insana sağlık hizmeti sunuyoruz. Burada büyük bir özveriyle fedakarlık yapan sağlık çalışanlarımıza sağlık hizmeti alanlarımızın yanlış yapmaması birinci önceliğimiz. O nedenle vatandaşlarımızı bilgilendiren, o fedakarlığın neler olduğunu hissedebilen bir bakışla sağlık hizmeti almalarını ve sağlık çalışanlarının onun derdine derman olmak için orada olduğunu bilmeleri lazım. 24 saat kesintisiz verilen bir hizmetin çok zor bir hizmet olduğunu kabullenmeleri lazım” diye konuştu.

“İÇ GÜVENLİK YASASIYLA POLİSLERİMİZE 24 SAAT, 48 SAATE VARAN GÖZALTI YETKİSİ VERİLDİ”

Bakan Müezzinoğlu, “Şiddet ortamı oluşturan kişilere cezai müeyyide bu anlamda İç Güvenlik Yasası’yla polislerimize 24 saat, 48 saate varan gözaltı yetkisi verildi. Sağlıkçıya şiddet uygulayanlara bunu uygulamaları yönünde genelge yayınlandı. Bizim bu anlamda beyaz kutumuz 24 saat devrede. Yine özel güvenlikten aldığımız güvenlik hizmetlerini İçişleri Bakanlığımızla, polis, emniyet görevlileriyle birlikte yapmayı projelendirdik. Onu da süreç içinde devreye sokacağız. Yasal düzenleme anlamında savcılarımıza iki yıldan az cezai davalarda tutuklama yetkisi yok, burada tutuklama yetkisi veriliyor. Dolayısıyla buralarda da yine cezası iki yıldan az bile olsa tutuklu yargılanabilecekleri bir yasal düzenlemeyi getiriyoruz ki sağlıkçıya şiddete karşı caydırıcılığımız yüksek olsun” dedi.

“ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNE, TERÖRE VE TERÖRİSTE, BÖLÜCÜ ÖRGÜTE DESTEK VEREN MUTLAKA ADALETE TESLİM EDİLİR”

Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmelerden sonra HDP’li milletvekillerinin PKK ve bölücü terör örgütü lideri “Abdullah Öcalan” için sloganları atmalarını da sert dille eleştiren Bakan Müezzinoğlu, “Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü üzerinde oynanan uluslararası bir oyun var. Bu uluslararası oyuna maşa olarak kullanılan bir PKK var. Bu PKK’nın eylemlerinin de sözcülüğünü yapan bir HDP var. TBMM’de vatanın bölünmez bütünlüğüne yemin eden milletvekillerinin yeminlerine sadık kalması işin aslıdır. Bu anlamda yeminlerine sadakat anlamında sorun olan vekillerin kimse dokunulmazlık zırhı arkasına bürünmesine bu ülke, bu millet göz yumamaz. TBMM’de göz yumamaz. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne, teröre ve teröriste, bölücü örgüte destek veren mutlaka adalete teslim edilir. Dolayısıyla herhangi bir zırhın arkasına gizlenemez, gizlenmemeli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.