Sağlık çalışanlarından ek zam talebi

Sağlık çalışanlarından ek zam talebi

Türk Sağlık-Sen Aydın Şubesi üyeleri, çalıştıkları sağlık kuruluşlarında eylem yaparak, ek zam talebinde bulundu.

Aydın Devlet Hastanesi önünde yapılan eylemde bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Hüseyin Doğan, "Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca TBMM’de yaptığı açıklamada pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir artış yapacaklarını ifade etmesinin ardından Türk Sağlık Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntı yaşadığı Sağlık Bakanlığı bünyesinde tüm sağlık çalışanlarının ve genel idare hizmeti sınıfında görev yapan çalışanların ekonomik sıkıntı yaşadığı ve hepsinin ücretlerinde zam yapılması gerektiğini ifade etmiştik. Sayın Bakanın açıklamasından birkaç saat sonra bir önerge ile söz konusu düzenleme TBMM’de kabul edilmiştir. Böylesine bir süratle yapılan düzenleme ile sağlık çalışanlarını yok saymak, onların yaşadığı sıkıntılarının görmezden gelinmesi kayıplarının dikkate alınmaması kabul edilemez" dedi.

Başkan Doğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Sağlık Hizmeti bir ekip ruhu ile yürütülmektedir. Özellikle yaklaşık iki yıldan bu güne kadar Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle yaşanan pandemi döneminde başta Doktorlarımız ile birlikte Hemşire, Ebe,Sağlık Memuru Paramedik, ATT, Röntgen, Anestezi, Laboratuar, Teknisyen, Memur, Şoför, Hizmetli olmak üzere herkes insan üstü bir çalışma yaparak pandeminin daha kötü atlatılmamasının önüne geçmişlerdir. O dönemde Sağlık Bakanımız “Sağlık Çalışanlarının hakkı ödenemez” demiştir. Evet gerçekten bugün gelinen noktada hakkının ödenemediğini net bir şekilde görüyoruz.

Doktorlarımızın ücretlerinde artış yapılması zaruriyettir. Bu Zaruriyet Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, ATT, Paramedik vb. Sağlık çalışanları ile Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, Memur, Sekreter, Şoför ve Hizmetli kadrolarında görev yapan Arkadaşlarımız içinde zaruridir. Sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz. Yapılması gereken tek şey tüm sağlıkta çalışanlar için geçerlidir. Makul ve kapsayıcı bir artış, çalışma barışının bozulmaması için bir an evvel Sağlık Bakanlığından müjdeli haberi bekliyoruz. Aksi takdirde yasadan gelen gücümüzü bugün olduğu gibi yasadan gelen hakkımızı kullanmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum."

Eyleme Türkiye Kamu Sen Aydın İl Temsilcisi Ahmet Bozkurt da destek verdi.


r-1-082.jpgr-2-075.jpgr-3-047.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.