Sağlık Memuru hasta ve hasta yakını tarafından darp edildi

Sağlık Memuru hasta ve hasta yakını tarafından darp edildi

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde sağlık memuru olarak görev yapan Özkan Bozkuş, hastaneye yatış endikasyonu olmamasına rağmen yatırılmaya çalışılan madde bağımlısı hasta ve yakını tara...

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde sağlık memuru olarak görev yapan Özkan Bozkuş, hastaneye yatış endikasyonu olmamasına rağmen yatırılmaya çalışılan madde bağımlısı hasta ve yakını tarafından darp edildi. Gözaltına alınan hasta Orhan G. adliyeye sevk edilirken, Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen ve Öz İş Sendikası hastane önünde ortaklaşa eylem yaparak, sağlık çalışanına yapılan saldırıyı kınadı.

Sağlıkta şiddet aratarak devam ederken Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde dün meydana gelen olayda bir sağlık memuru hastaneye yatırılmaya çalışılan madde bağımlısı tarafından darp edildi. Darp olayının ardından sağlık çalışanına sahip çıkan sendikalar hastane önünde bir basın açıklaması düzenleyerek sağlıkta şiddetin sona ermesini temenni etti. Sağlık çalışanına kafa atarak burnunun kırılmasına neden olan madde bağımlısı Orhan G. ise gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Madde bağımlısı bir hastanın servise yatış olmasından 15 dakika sonra yatmak istemediğini, bağırarak servise gelip küfürler edip, fiziksel şiddete başvurduğunu belirten Özkan Bozkuş, “Gereken işlemler için başvurduk. Hasta o sırada bizi darp edip kafa attı. Yatış endikasyonu olmayan hastayı yatıran doktordan, güvenliği sağlayamadığı için hastane yönetiminden şikayetçi oldum, hukuki olarak süreç devam edecek. Bu tür hastalar önce Devlet Hastanesine gönderilmesi gerekiyor, ileri tetkikler bittikten sonra hastanemize yatışının olması gerekiyor. Hukuki süreç başladı” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini kaydeden Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, “Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı ilke edinen sağlık çalışanları, yaşam hakkının kutsallığını savunarak, zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin görevini fedakarlıkla yerine getirmektedirler. Emeği hiçbir maddi değerle karşılanması mümkün olmayan kıymetli sağlık çalışanlarımıza eşref-i mahlukat olan insan sağlığına sunmuş oldukları katkılarından dolayı her daim müteşekkiriz. Sağlık çalışanlarımız insanımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için var gücüyle çalışıyorken maalesef hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz ve artık görmek istemediğimiz şiddet olayları artarak devam etmektedir. Üzülerek şahit olduğumuz bu olaylardan bir tanesini de dün Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde yaşanmıştır. Bir hasta sağlık çalışanı bir arkadaşımıza sözlü tehdit ve küfürle hakaret etmekle kalmayıp cebirle şiddet uygulayarak arkadaşımızı darp etmiştir. Bununla da kalmamış taburcu işleminden sonra hasta ve yakınları sağlık çalışanlarına ve güvenlik görevlilerine tekrar saldırmışlardır. Bu tür olayların bir an evvel son bulmasını diliyor ve sağlıkta şiddeti bir kez daha kınıyor, bu konuda sendikalar olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanlarında olduğumuzu ve sağlık çalışanlarının sahipsiz olmadıklarını tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz” dedi.

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Feymi Türeyiş ve Öz İş Şube Başkanı Sabahattin Yavuz da yaptıkları açıklamalarda yaşanan olayı şiddetle kınayarak, sağlık çalışanına sahip çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.