Sağlıkçılar Hakları İçin Eylem Yaptı

Sağlıkçılar Hakları İçin Eylem Yaptı

Aydın’da aile hekimleri, sorunlarına dikkat çekmek için eylem yaptı.

Aydın’ın Efeler ilçesinde halk arasında Sevgi Yolu olarak bilinen Kazım Karabekir Caddesi’nde toplanan Türk Sağlık Sen Aydın Şubesi üyeleri hekimlerinin cumartesi nöbetlerini ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını protesto etti.

"YILMAYACAĞIZ"

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın’ın da destek verdiği Türk Sağlık Sen Aydın Şubesi üyeleri protesto eyleminde basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt, ’’Aile Sağlığı Merkezlerinde cumartesi nöbetlerine karşı 12 Aralık 2014’ten bu yana mücadelemiz devam etmektedir. Her geçen gün, hastanelerde artan iş yükünün, dolan acil servislerin sorumlusu, Aile Hekimlerindeymiş gibi çözüm onlarda aranmaktadır. Dün acil nöbetlerine karşı çıktık bugün de cumartesi nöbetlerine karşı çıkıyoruz. Bakanlık 20 değil 100 ceza puanı da verse yılmayacağız. Biz biliyoruz ki cumartesi nöbetleri sonrasında getirilmesini düşündüğünüz pazar nöbetleri, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden daha iyi faydalanmasına katkı sunacak bir uygulama değildir. Bundan sonraki süreçte, cumartesi günleri için almış olduğumuz nöbete katılmama kararlarını devam ettireceğiz’’ dedi.

"KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR"

Sağlık Bakanlığı’nın ortaya koymuş olduğu her yeni uygulamada kervan yolda düzülür anlayışı ile hareket ettiğini savunan Bozkurt; “İyi bir işgücü planlaması yapmadan, mevcut personel sayısını iyi değerlendirmeden bir uygulama yapmayı alışkanlık haline getirmiştir. Hekim ihtiyacından bahseden Bakanlık bu gün itibari ile 4 bin hekimi, hekimlik görevleri dışında çalıştırıyor.4 bin hekim hekimlik yapmıyor. Almış olduğu eğitimle hiç alakası olmayan konularda idarecilik görevi yapıyor. Bunun hiçbir şekilde akıl ve mantıkla izahı yoktur” diye konuştu.

"SİYASİ İKTİDAR VE SAĞLIK BAKANI SORUMLUDUR"

Hastanelerde iş yükünün her geçen gün arttığına vurgu yapan Bozkurt, “Acil servisler doluyor, sorumlusu Aile Hekimleriymiş gibi çözüm onlarda aranıyor. Hastaneler ve Acil Servislerdeki yığılmaların sorumlusu ve çözüm adresi Aile Hekimliği çalışanları değildir. Bu yığılmanın sorumlusu; 15 senedir bu ülkeyi yöneten siyasi iktidar ve onun Sağlık Bakanıdır” diyerek tepki gösterdi. 

saglikcilar-haklari-icin-eylem-yapti-.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.