Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Şahsiyetli İnsanlar Biat Etmezler

Liderlerine kayıtsız şartsız biat eden insanların kendi bilgilerine ve demokratik sisteme inançları yoktur.

Ben bilemeyebilirim.

Liderim ne derse doğrudur.

Lider seçildiğine göre vardır bir üstün tarafı.

Üst akıl en iyisini bilir.

Gibi düşünceleri olan insanlar şahsiyetlerini kaybetmiş insanlardır.

Ya çıkarları ve kazançları kesilmesin diye böyle düşünürler ya da, koyun gibi güdülmek işlerine gelir.

Şimdi tersini ve İslami açıdan doğru olanı düşünelim.

“ Haksızlıklar karşısında susan insan, insan değil, dilsiz şeytandır.”

Kayıtsız şartsız her şeye rağmen biat edenler acaba bu sözü bilmezler mi? Bilirler elbette ama dünya nimetlerinden ve iktidar kaynaklarından yararlanma hırsı bu sözün gereğini yapma düşüncesinden onları uzaklaştırır. Bilmezler ki dinden uzaklaşmışlardır.

Müslümanların geçmişten gelen kıssalarına, yaşanan olaylarına kulak verdiğinizde, onların Adaletiyle ünlü Hazreti Ömer’e korkusuzca söylediklerini, bilmeyenleriniz var mı?

Bu korkunuzun sebebi nedir? Doğru ve dürüst olduğunuzda paralelci damgası yemek mi, yoksa boğazınıza girecek üç beş kuruş fazla paranın sizden kesilmesi korkusu mudur?

Korkmayın efendiler “Veli nimet Allah’tır” hiç kimse ama hiç kimse sizin yaratılmadan önce yazılan rızkınızı kesemez. Siz ya adam olursunuz, dik durursunuz, helalden gelir kazancınız. Ya da biat ettiğiniz, kulu olduklarınızın yanlışlarına boyun eğer, harama ortak olursunuz. Biat eden zatı muhteremlerin biat etmeleri gereken tek merci, Allah’tır. Kurandır.

Müslüman olan hiçbir kimse, Allahtan ve onun gönderdiği kitaptan başkasına biat etmez. Liderlerine de “ Kurana aykırı olmamak kaydı ile, sana ve emirlerine uyarım” demekten başka söz söylemezler.

EŞ BAŞKANLIK

Demokrasiyi en güzel, parti merkezlerinde ve siyasette belki de HDP uygulamaktadır. Selahattin Demirtaş ve ekibinde herkes, başkan olabileceğini bilmekte ve zaman, zamanda gözümüzün önünde başkanlarını değişmektedir. Sakinliği ile mantıklı düşünceleri ve söylemleri ile en güzel eleştirilerini ortak aklın sonucu yapmaktadır. İşin en garip tarafı kendisinin, Kuranı kerimi bilmediğini söyleyenlere karşı, Kuranı kerimin en güzel taraflarını yanlış yapanlara anlatmaktadır.

Ticarette bile iş yerlerinde, bir ayeti kazanç amacı ile duvarlarına asanların, kazançlarının haram olacağını bilen Müslümanlara karşı, meydanlarda Kuranı kerimle siyasetin yapılamayacağını haykırmaktadır.

EN ESKİ PARTİ CHP

Önümüzdeki seçimlere, ön seçim yaparak katılmayı başaran ve yeni söylemleri ile milletin tekrar umudu olan CHP emin adımlarla yürürken, acaba eş başkanlık sistemini uygulamayı hiç düşünmez mi? Partisinin içinde hepsi birbirinden şahane bilgilerle donanmış kaliteli yüzlerce başkan olabilecek milletvekilleri ve adayları varken, inşallah bundan sonraki günlerde, bu eş başkanlık sistemini akıl eder de kullanmaya karar verirler.

Seçimlerden önce bu fikri deklere etmesi hali, oy oranını tahmin ediyorum ki yüzde, iki, üç, artırabilirlerdi diye düşünüyorum.

MHP NEDEN İTTİFAK YAPMADI?

MHP neden  Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi ile iş birliği yapmadı. Seçimlere daha güçlü girmeyi akıl edemedi bir türlü anlayamadım. Bu dönemde en çok birliğin ve beraberliğin gerekliliğini mi anlayamadı, yoksa küçük olsun bizim olsun mantığımı ağır bastı bilemedim.

VATAN PARTİSİ belki de en büyük atılımı yapacak partilerin başını çekiyor. Altı Ok un en büyük savunucusu olduğunu ve üretim ekonomisine geçilmesinin gereğini haykırıyor. Bölünmenin değil, birlikteliğin önemini söyleyerek, milliyetçi oyların belki de yarısına talip olduğunu bildiriyor.

AK PARTİ Yüce divana yolsuzluk söylentilerini taşımayarak, hayatının en büyük hatasını yaptığını seçim sonrası anlayacak zannediyorum. Yapılan hataların ve yanlışların tamamını, Paralelcilerin üzerine atmakla, aklanacağını zannederek, Halkımızın Adalet anlayışını küçümsediklerini düşünüyorum. 

Umarım bu seçimlerden sonra kontrolsüz gücü eline, hiçbir kesim geçiremez.

Hani bir reklam var ya” kontrolsüz güç, güç değildir” diye, o güç, gücü eline geçirenler için de tehlikeli sonuçlar doğurabilir diye korkuyorum.

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum