“Sahte demokrat” davası ertelendi

“Sahte demokrat” davası ertelendi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki tutumunu eleştirmek amacıyla ifade ettiği ‘sahte demokrat’ sözü nedeniyle yargılanan Haldun Haşmet Aysan, “Sözlerimin arkasındayım” dedi.

13 GÜN ORTALIKTA YOKTU

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'nün darbe girişimi halkın büyük mücadelesiyle püskürtüldü. 249 şehit ve binlerce yaralı verdiğimiz 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara ‘sokağa çıkın’ çağrısında bulunmuş ve milyonlarca vatandaş meydanlarda nöbet tutmaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokağa çıkın’ çağrısı Aydın’da da karşılık buldu. Efeler başta olmak üzere 17 ilçede başlatılan demokrasi nöbetleri 27 gün sürdü. Ancak Başkan Çerçioğlu hain darbe kalkışmasından 13 gün sonra kent meydanına gelerek gösteriş yaptı.

“İŞ MAKİNELERİNİ VERMEDİ”

İddiaya göre, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan darbe girişimi gecesi, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’yi arayıp, darbe girişimine karşı kullanılmak üzere iş makinelerini istedi.

Fatih Akkentli ise bu konuyu Başkan Özlem Çerçoğlu'na sorması gerektiğini söyledi. Fakat İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin talep ve beklemelerine rağmen, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden darbecilere karşı kullanılmak üzere iş makineleri verilmedi.

Bunun üzerine Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ihtiyaç duyduğu iş makinelerini Söke Belediyesi'nden istedi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, belediyenin tüm imkânları darbecilere karşı kullanılmak üzere, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis etti.

AYSAN TEPKİ GÖSTERDİ

Bu durumun ortaya çıkmasının ardından, Aydınlı bürokrat Haldun Haşmet Aysan, Başkan Çerçioğlu’nun darbe girişiminden sonra takındığı tutumu eleştirmek amacıyla “Sahte demokrat” başlıklı bir yazı kaleme alarak sosyal paylaşım sitesinde yayımladı. Ardından Çerçioğlu, Aysan hakkında savcılığa şikayette bulundu.

“SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”

 Aysan hakkında açılan “Sahte demokrat” davası Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkemeye ekleriyle birlikte 12 sayfa yazılı savunma sunan Aysan, “Gezi olaylarına destek veren, sosyal demokrat bir partide bir siyasi kimliği olan Özlem Çerçioğlu, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde meydanlara çıkmadı ve tepki koymadı. Böyle birine "sahte demokrat" tan başka ne denir. Sözlerimin arkasındayım” dedi.

Aysan’ın bu sözleri üzerine duruşma hâkimi tarafınfan, Özlem Çerçioğlu adına duruşmaya katılan Avukat Evrim Karakoz’a söyleyeceği bir şey olup olamadığı soruldu. Karakoz, Aysan’ın mahkemeye sunduğu savunmasını incelemek için zaman istedi. Bunun üzerine duruşma 15 Mayıs 2018 tarihine ertelendi.

İşte Aysan’ın mahkemelik olan o paylaşımı:

“Sahte demokrat…

 15 Temmuz gecesi demokrasiye yapılan darbeye karşı durmak için Söke’deki Aydın BŞB’ye ait iş makinelerini ve kamyonları istenmesine rağmen emniyete vermeyeceksin, başarısız darbe girişiminden 13 gün sonra yolsuzluk meydanına gelerek bir saatlik demokrasi havarisi kesileceksin..

Gezi olaylarını destekleyen yürüyüşün en ön safında yer tutacaksın amma velâkin Aydın’da ki bütün devlet ricalinin ve halkın katıldığı darbe karşıtı yapılan demokrasi yürüyüşünün içinde olmayacaksın…

Açıkça söyle sen kimsin, kimin safındasın… 13 gün neyi bekledin, neden bekledin?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.