Sahte Komiserler Gerçek Polisten Kaçamadı

Sahte Komiserler Gerçek Polisten Kaçamadı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kendilerini komiser olarak tanıtarak bir şahsın evini sattırmaya çalışan iki şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Aydın’ın Efeler ilçesinde kendilerini komiser olarak tanıtarak bir şahsın evini sattırmaya çalışan iki şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre; Efeler ilçesinde yaşayan Z.G., ev telefonunu arayan ve kendisini “Komiser Mustafa Yalçın” olarak tanıtan kişi, Z.G’ye nüfus cüzdanını kaybedip kaybetmediğini, sorarak “Beş-on kişi senin kimliğini kullanarak kuyumcu soymuşlar, bunlar senin evini tespit etmişler, senin evini bile almaya gelecekler, bu şahısları yakalamak için operasyon başlattıklarını söyleyerek, evinde para var mı diyerek sorduklarını, bu arada telefonda sürekli, seni savcıya veriyorum, amire veriyorum diyerek başkaları ile görüştürdüklerini, ayrıca telefondan polis telsiz sesleri geldiğini duyunca kendisinin şahsın polis olduğuna inandığını, telefondaki şahsa parasının olmadığını söyleyince, şahsın bu kez evin kendisine ait olup olmadığını sorduğunu, evin kendisine ait olduğunu söyleyince bu evi operasyonun devam edebilmesi için üçüne beşine bakmadan acil satıp paraya çevrilip şahısları yakalamamız gerekiyor, aksi durumda senin hakkında işlem yapılacağını” söyledi. Korkuya kapılan Z.G., evini satmak için emlakçıları evine getirip fiyat aldı. Akşam olunca durumu oğluna anlatan Z.G., dolandırılmak istendiğini anlayışınca polisle irtibata geçti.

Şüphelilerin Z.G. ile yeniden irtibata geçmesi üzerine, şahsın ikametine bir görevli polis memuru gönderilerek, ikamet çevresinde çevre güvenliği alındı. Telefon görüşmesi devam ederken para almak için bina içerisine giren E.A. ile apartman kapısı önünde bekleyen ve sürekli telefonla konuşan şüpheli M. A. Suçüstü yakalandı. M.A., elinde bulunan ve diğer şüphelilerle irtibat kurduğu cep telefonunu yere atıp kırmaya çalıştı. Adli makamlara sevk edilen iki şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.