Şaibeli İhaleden Haciz Çıktı

Şaibeli İhaleden Haciz Çıktı

FETÖ’cülükten tutuklanan danışman Erkan Karaarslan’ın, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yaptırdığı ‘adrese teslim ihale’ ile katı atık bertaraf tesislerini 29 yıllığına kiralayan EMAN Şirketi’ne haciz geldi.

"FETÖ'nün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Ayağı ve Finans Kaynağı" suçlamasıyla Mersin'de tutuklanarak cezaevine gönderilen danışman Erkan Karaaslan'ın aracılığıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından adrese teslim yapıldığı iddia edilen ihaleyle katı atık bertaraf ve çöp depolama tesislerini 29 yıllığına kiralayan EMAN Limited Şirketi'ne haciz geldi.

Mersin 6. İcra Dairesi'nce başlatılan haciz nedeniyle şirkete, hak edişlerinin Büyükşehir Belediyesi'nce ödenmediği öğrenildi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 838 bin metrekare mülk ile birlikte 45 Efeler, Kuşadası, Nazilli ve Didim katı atık depolama ve bertaraf tesislerini yıllığı 396 bin 865 lira üzerinden 29 yıllığına 30 bin lira sermayeyle 27 Temmuz 2014 tarihinde kurulan Mersinli Eman Enerji Elektrik Ltd. Şti. firmasına kiraya verdi.

Bu arazi ve tesisler firmaya devredilirken, sadece ve sadece bir aylık kira bedeli karşılığının yüzde 6'sı olan 23 bin 812 lira kesin teminat alındı.
İş bitirme belgesi olmayan bir firmaya adrese teslim şekilde ihalenin verildiği iddiasıyla eski bürokrat ve inşaat mühendisi Haldun Haşmet Aysan, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Davalık olan bu ihalenin yanlışlığı, şirkete yaklaşık 8.5 milyon liralık borcundan dolayı gelen hacizlerle ortaya çıktı.

İşlevini yerine getirmedi

Tutuklu danışman Erkan Karaaslan'ın aracılığıyla Aydın'a getirilen ve Büyükşehir Belediyesi'nin çöp ihalesine tek başına girmesi sağlanarak katı atık depolama tesislerini 29 yıllığına kiralayan EMAN Limited Şirketi'ne iş ve işlevlerini yerine getiremediği için Mersin'de haciz üstüne haciz işlemi uygulandı. Mersin 6'ncı İcra Dairesi'nin başlattığı haczin, EMAN'ın Aydın'daki faaliyetlerini de etkilediği ve Büyükşehir Belediyesi'nin haciz işlemi nedeniyle şirkete hak edişlerini ödemeği öğrenildi.

Haldun Haşmet Aysan, geçen yıl suç duyurusunda bulunduğu dosyanın kapağının bile açılmadığını belirterek, "Aydın'da katı atık bertaraf tesisleri ihalesini alan Mersinli firmaya 8.5 milyon lirayı bulan borcundan dolayı haciz işlemi uygulandı. Bu haciz işlemi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin şirkete hak edişleri ödemediğini öğrendim. Büyükşehir Belediyesi'nde adrese teslim yapılan ihalelerin sonuçları tek tek patlak veriyor" dedi. YENİ ASIR

474.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum