Salgın günlerinde bile ulaşılamayan kurum!

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi

Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi.

Saltanat dedikleri bir cihan kavgasıdır.

Olmaya baht ü saadet dünyada vahdet gibi

Değerli okurlar yukardaki söz muhteşem “Sultan Süleyman” diye de anılan Kanuni Sultan Süleyman’a aittir. Kanuni,  Ziğertver kalesinin fethinde hastalanır hastalığı sırasında yukarda yazılan ünlü sözleri söyler.

Korona virüsünün ortaya çıkıp insanları kırıp geçirmesiyle bir kez daha anladık ki; insan hayatında sağlıktan daha değerli bir şey yok.

Dillere destan olan Cihan padişahı Sultan Süleyman’ın “Olmaya devlet bir cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözü dinimizde sağlığa verilen önemi vurgular niteliktedir. Kanuni Sultan Süleyman’ın hasta yatağında söylediği söz olarak bilinen “Halk içinde mi ’teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünün kısaca anlamı; “Hayat, sevinç ve mutlulukla, acı ve sıkıntılarla iç içe yaşanır. Pek çok dert ve sıkıntı insanın karşısına çıkabilir. Ancak bütün bu problemler sağlık kadar önemli değildir. Tek bir nefesin bile değeri bilinmelidir. Bütün dünya insanın olsa bile sağlık olmayınca hiçbir önemi olmuyor’’ şeklindedir.

Bu korona virüs belası yüzünden eşimle ben 65 yaş üzeri olmamız nedeniyle iki ayı geçkin bir süredir evimizden çıkamıyoruz. Bazı ihtiyaçlarımızı komşularımız alıp getirdiler. Onlara binlerce teşekkür ediyorum. Hanı derler ya” ev alma komşu al” diye bizde komşularımızın bu yardımları sayesinde bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadık ve yaşatmadılar.

Sol gözümde batma ve devamlı kaşıntı nedeniyle doktora gitmem gerekiyordu. Daha önceleri gözümde oluşan katrakları itina ile ameliyat eden değerli Doktor Atakan Karaeminoğulları’na muayene olmak için ne yapmam gerektiğini bir dostuma sordum. Dostum Aydın Sağlık Müdürlüğüne telefon et, onlar sana ne yapacağını söylerler dedi.  Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü telefonlarını internetten buldum.

Sağlık müdürlüğünün başı 0256 ile başlayan 2135000, 2135001 ve 2151611 telefonlarını kayıt ederek ilgili müdürlüğü aradım. Telefonda bir bant aradığınız numarayı biliyorsanız tuşlayın bilmiyorsanız santrala bağlanmak için bekleyiniz. Gerçekten santrala bağlanıyorsunuz. Santraldaki bir bant konuşuyor “evde kalın elinizi sabunla yıkayınız” falan diye bir sürü bilgiden sonra bağlandığım yerden herhangi bir ses yok.

Sıra ile diğer numaraları aradım onlarda aynı nakarat devam etti. Hiç biri cevap vermedi. Acaba tatilde o nedenle mi cevap vermiyorlar diye takvime baktım yanlış hatırlamıyorsam Çarşamba veya Perşembe idi. Durmadan tam iki saat aradım cevap yok.

Tekrar dostumu aradım. Bana Sağlık Müdürlüğünü ara dediniz iki saattir arıyorum hiç cevap vermiyorlar dedim.

Dostumda Facebook duvarından şöyle bir yazı yazmış.

“Bu gün bir büyüğüm abim rahatsız olduğu için Aydın İl Sağlık Müdürlüğünün psikososyal destek birimini 10 kez telefonla arayıp destek istemiş ama telefona çıkan olmamış. Telefon numaraları 0256 213 50 00 -0256 213 50 01 sizde arayın bakım bu telefon numaraları cevap verecek mi? Cevap verilmeyecekse bu numaralar neden veriliyor, reklam için mi acaba! Neden, neden. Neden sayın valim, sayın sağlık müdürüm.”

Değerli okurlar hastanelerimizde ve sağlık ocaklarında can siperhane çalışan doktorlarımızın amiri durumunda olan sağlık müdürlüğü böyle bir vurdumduymazlık içinde olabilir mi?

Daha fazla yazmama gerek var mı? Sayın Valimizin bu durumlardan bilgisinin olduğunu sanmıyorum.

Hani derler ya işi ehline verin diye.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum