Salihli’de “Manisa, sağlığı daha iyi yorumluyor” projesi

Salihli’de “Manisa, sağlığı daha iyi yorumluyor” projesi

Salihli İlçesi Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen ‘Manisa, sağlığı daha iyi yorumluyor’ projesi kapsamında 46 hemşireye eğitim verildi.Salihli İlçesi Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan ve Zafe...

Salihli İlçesi Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen ‘Manisa, sağlığı daha iyi yorumluyor’ projesi kapsamında 46 hemşireye eğitim verildi.

Salihli İlçesi Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Manisa, sağlığı daha iyi yorumluyor’ projesi kapsamında il genelindeki 19 Devlet Hastanesi’nde görevli eğitim hemşireleri Salihli’de toplandı. 46 eğitim hemşiresinin katılımı ile gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan proje kapsamında 18 saatlik eğitimi tamamlayanlara sertifika verilecek. Salihli Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nuray Öztamahkar, projenin Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek desteklendiğini söyledi. 3 gün sürecek olan eğitim programı kapsamında eğitim hemşirelerine ‘Sağlık Okuryazarlığı’ eğitimi verileceğini ifade eden Öztamahkar “Eğitimlerini tamamlayan eğitim hemşireleri daha sonra öğrendiklerini kendi hastanelerindeki sağlık çalışanlarına aktaracaklar. Bu eğitimin amacı: Bu şekilde eğitim düzeyi, yaş, engellilik gibi parametrelerde dezavantajlı hasta guruplarına yaklaşım konusunda sağlık çalışanları eğitilmiş olacaklar. Sağlık okuryazarlığı bireylerin kendi sağlık ve hastalıklarını tanıyabilmeleri ve kendileri için iyi olduğunu düşündükleri kararları alabilmeleridir. Biz bu proje sayesinde hem hastanelerin sağlık hizmeti kullanım memnuniyetini artırmayı hem de sağlık çalışanlarının sağlık okuryazarlık düzeyi düşük olan hasta ve yakınları ile iletişimini güçlendirmeyi, hem de sağlık çalışanlarının mesleki memnuniyetlerini geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.