Şampiyon Efespor 2. Lig’e Yükseldi

Şampiyon Efespor 2. Lig’e Yükseldi

Bolu’da yapılan EBBL 2. Lig’e yükselme maçlarının son gününde, 2. Lig biletini bir gün önce alarak şampiyonluk için çıktığı son maçta Karesi Belediyespor’u 103-77’lik skorla mağlup eden Efespor Aykim...

Bolu’da yapılan EBBL 2. Lig’e yükselme maçlarının son gününde, 2. Lig biletini bir gün önce alarak şampiyonluk için çıktığı son maçta Karesi Belediyespor’u 103-77’lik skorla mağlup eden Efespor Aykim Alüminyum 5’te 5 yaparak şampiyon oldu. Bölgesel ligde ilk yılında şampiyon olarak 2. Lig’e adını yazdırmayı başaran Kırmızı-Beyazlılar Aydınlılara büyük sevinç yaşattı.

Bolu’nun ev sahipliği yaptığı Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubu’nda Aydın temsilcisi Efespor Aykim Alüminyum rüzgarı esti. İlk önce dörtte dört yaparak adını 2. Lig’e yazdıran Efespor, final maçlarının son gününde kendisi gibi 2. Lig’e çıkmayı garantileyen Balıkesir temsilcisi Karesi Belediyespor’u 26 sayılık farkla 103-77 mağlup etti ve şampiyon olarak 2. Lig’e yükselmeyi başardı. Final maçlarında sırasıyla Bornova Belediye’yi 89-74, Melikgazi Belediye’yi 76-71, Turgut Özal Üniversitesi’ni 82-78, Artvin Belediyespor’u 90-64 dize getiren Efespor, şampiyonluk maçında da sahadan 103-77 galibiyetle ayrılarak 5’te 5 yaptı. Bir gün arayla hem 2. Lig vizesini alan hem de şampiyonluğa uzanan Efespor, maç sonunda Aydınlılara çifte sevinç yaşattı.

KUPAYI BAŞKAN YILMAZ’IN ELİNDEN ALDILAR

Bir üniversite, 4 belediye destekli takım arasında 2. Lig’e yükselmeyi ve şampiyon olmayı başararak büyük başarıya imza atan Efespor, maç sonunda yapılan kupa seremonisi ile şampiyonluk kupasını kaldırdı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın elinden aldığı şampiyonluk kupasını göğe kaldıran Efespor, Aydın’ı basketbolda uzun yıllar sonra 2. Lİg’e taşıdı.

ŞAMPİYONLUK AYDINLILARA ARMAĞAN

Aydın’a şampiyonluk kupası ile döndükleri için çok mutlu olduklarını dile getiren Efespor Aykim Alüminyum Başkanı Erdinç Vence, “Aydın’ı çok uzun zaman sonra Türkiye Basketbol 2.Ligi ile buluşturmaktan son derece memnunuz. Bize bu yolda desteğini esirgemeyen Endam Sarıtaş hanımın şahsında Aykim Alüminyum firmasına müteşekkiriz. Bununla birlikte bize gönül veren ve forma için müthiş mücadele eden sporcularımıza ve değerli ailelerine ve bizi tüm platformlarda hiç yalnız bırakmayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Şampiyonluk Aydınlılara armağan olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.