Sanal Borsa yarışmasında başarılı olan öğrenciler Rektörü ziyaret etti

Sanal Borsa yarışmasında başarılı olan öğrenciler Rektörü ziyaret etti

Türkiye’nin en önemli sanal borsa yarışmasında üç yıl üst üste büyük ödülü alan ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ziyaret etti.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından her yıl düzenlenen “Investimate” adlı Türkiye’nin en önemli sanal borsa yarışmasında üç yıl üst üste büyük ödülü alan ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ziyaret etti.

85 üniversiteden yaklaşık 3 bin 100 öğrencinin katıldığı yarışmada altı haftalık para yönetimi sonunda ilk 50 yarışmacı içine 25 öğrenciyi katmayı başaran ADÜ, yarışma tarihinde görülmemiş bir başarıya imza attı. Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Nazilli İİBF’nin finans konusunda sektörde adını duyurmasının guru verici olduğunu söyleyerek, öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik etti.

Öğrencileri senato üyelerine tanıtan Nazilli İİBF Ekonomi Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kaderli, “Yarışmada finale kalan sekiz finalistin yedisi Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İİBF öğrencisi oldu. Diğer bir kişi ise lisansını Üniversitemiz Nazilli İİBF’de tamamlayan ve borsa eğitimini bu fakültede almış olan Uludağ Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisiydi. Aslında sekiz finalistin sekizi de Nazilli İİBF’dendi” diye konuştu.

Yarışmanın sonucunda üç Avrupa Merkez Bankası seyahati ödülünü kazanan öğrenciler İbrahim Argun, Kemal Ceylan Kaya ve Mahmut Girişen, sponsorların desteklediği yarışmaların ödül havuzundaki tüm ödülleri de alarak yarışma tarihi boyunca bir ilke imza atmış oldu. ADÜ öğrencileri ayrıca para ödülü ve önemli finans kuruluşlarında staj ödülleri de kazandı. Aynı yarışmada sekiz finalistin tamamına ADÜSEM bünyesinde borsa eğitimi veren Prof. Dr. Yusuf Kaderli’ye de katkılarından dolayı jüri özel ödülü verildi. Kaderli, Nazilli İİBF’nin finans konusunda bir marka olduğunu, sektörün yüzünü bu Fakülteye dönmesi gerektiğini ifade ederek, başarılı çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.