Sanatseverler Seramik Sergisinde Buluştu

Sanatseverler Seramik Sergisinde Buluştu

Seramik sanatçıları Sinem Şentürk ve Zeynep Yılmaz’ın “Metaforikil” adlı karma sergileri İzmir Kültür Sanat Merkezinde açıldı. Birçok akademisyen ve sanatseveri buluşturan sergiye ilgi yoğundu.

- Seramik sanatçıları Sinem Şentürk ve Zeynep Yılmaz’ın “Metaforikil” adlı karma sergileri İzmir Kültür Sanat Merkezinde açıldı. Birçok akademisyen ve sanatseveri buluşturan sergiye ilgi yoğundu.

Serginin sanat yönetmeni Fırat Neziroğlu “Böyle bir serginin sanat yönetmenliğini yapmaktan çok mutluyum. Sanat eseri onun doğduğu kültürel manzara içinde anlamlanır. Zeynep Yılmaz'ın seramik işleri zaman ve söylem açısından hem tam hem de yarım olanı irdeler. Kusurlu olanın işlevini yitirmesi, eksik olanın kusurlu olması döngüsü ile izleyiciyi kalbinin sesini dinlemeye davet eder. Sinem Şentürk'ün seramik işleri ise oyun söylemi altında kurmaca ve gerçeklik arasındaki çizgiden bize seslenmekte, kazanan ve kaybedeni anlamlandırırken bu ciddiyete dökülen bağlamda bizi düşünmeye sevk eder. Kazanan kim? Kaybeden kim? sorusunu bulmaya çalışırız” dedi.

Sergi sahiplerinden seramik sanatçısı Sinem Şentürk ise “Sergimizin ismi “Metaforikil”. Anlamı ise kil ile metaforun yoğurulması, eğretileme, sergideki tüm eserler birer metaforik çalışma, örneğin; jenga adlı çalışma çıkış noktası insan neyle yaşar? Ne olmadan yaşayamaz? Ya da ne olmadan yaşar'ın sorgulanmasından yola çıkıp jenga adlı oyunun kullanılmasıyla metaforik bir anlatımda bulunmuştur izleyiciye. Öyle ki, hayat jenga oyunu gibidir. Hepimizin içinden istemediği parçaları atıp aynı zamanda ayakta tutmaya çalıştığı bir strüktürü vardır ama bazılarımız hiçbir parçayı atamaz korkarak yaklaşır ve kendi yarattığı jengasının altında ölür gider” diye konuştu.

Serginin açılışında DEÜ GSF Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Prof. Sevim Çizer, Yard. Doç. Temel Köseler, Öğr. Gör. Füsun UludinçÇövenoğlu, Arş. Gör. Şafak Çetin ÖZKAN, Ressam Mehmet Enver AKMANER, DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Bahar METE ve üniversitelerden öğrenciler hazır bulundu. Açılışa olan yoğun ilgi sanatçıları çok mutlu etti. İzmir Kültür Sanat Merkezinde açılan “Metaforikil” adlı sergi 29 Nisan’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Sanatçılar sergilerine tüm yurttaşlarımızı bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.