Şaphane İlkokulu’nda ’Yerli Malı Haftası’ etkinlikleri

Şaphane İlkokulu’nda ’Yerli Malı Haftası’ etkinlikleri

Şaphane İlkokulu öğrencileri, okulda düzenledikleri etkinlikle Yerli Malı Haftası’nı kutladı.12-18 Aralık tarihleri arasında ülke genelinde ilköğretim okullarında kutlanan Yerli Malı Haftası dolayısı...

Şaphane İlkokulu öğrencileri, okulda düzenledikleri etkinlikle Yerli Malı Haftası’nı kutladı.

12-18 Aralık tarihleri arasında ülke genelinde ilköğretim okullarında kutlanan Yerli Malı Haftası dolayısı ile öğrenciler, getirdikleri yöresel yemekler ve ürünleri öğretmenleri ile birlikte yedi. Etkinliğe Şaphane İlkokulu Müdür Mustafa Detli, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Düzenlenen etkinlikler kapsamında öğrencilere, öğretmenleri tarafından tutumlu olmak ve yerli malı kullanmanın ekonomik açıdan önemi ve yerli malı kullanımının sağlık açısından da faydaları anlatıldı.

Etkinlikte konuşan Şaphane İlkokulu Müdürü Mustafa Dertli, tutum ve yatırım alışkanlığının küçük yaşlarda kazanıldığına dikkat çekti. Dertli, "Yerli Malı Haftası kutlanan haftalar içerisinde en çok önem arz eden haftalardan olduğunu düşünüyorum. Çok sayıda yöresel, yerli ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizin gelecek nesillere tanıtılması bazında etkinliklerin olmasını önemsiyoruz. Etkinlik çerçevesinde de öğrencilerimizi yerel ürünlerimizden ikram ettik, tanıttık. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere, velilere, öğrencilere teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı. (YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.