Şaphane’de Gaziler Haftası kutlamaları

Şaphane’de Gaziler Haftası kutlamaları

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde, Gaziler Haftası çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlanan kutlamalara bir dakikalık Saygı durusu ve İs...

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde, Gaziler Haftası çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlanan kutlamalara bir dakikalık Saygı durusu ve İstiklal Marşının okunması ile devam edildi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Şaphane Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğretmenlerinden Ezgi Dalan, Sakarya meydan savaşının kazanılmasından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 de mareşallik ve gazilik unvanı verildiğini belirterek, “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, İşgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir’’ dedi.

Dalan, “Türk milleti bu uğurda kendisine dört taraftan saldıran düşmanlarına üç kıta da kılıç sallamış, zaferden zafere koşmuştur. Ecdadını örnek alan Türk milleti, Anadolu da, Kore de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da canlarını hiçe sayarak vatan, millet ve bayrak aşkıyla tarihte birçok savaşa ve mücadeleye girmiş ve bu savaşlardan zaferle çıkmıştır. Ayrıca içeride ki hainlere de hiçbir zaman fırsat verilmedi verilmeyecektir. Türk milletinin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişte edinilen bu tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilmiştir. Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin sonsuzluğa intikal etmiş olan ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizi huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Meydanındaki 19 Eylül Gaziler Haftası törenine Şaphane Kaymakamı Oltan Bayraktar, Belediye Başkanı Rasim Daşhan, Siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, gaziler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. (YD - EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.