Şaphaneli Özçelik çiftçi, 50 yıldır üretiyor

Şaphaneli Özçelik çiftçi, 50 yıldır üretiyor

Kütahya’nın Şaphane ilçesine bağlı Değirmendere köyünde yaşayan Özçelik çifti, 50 yıldır hayvancılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar.Değirmendere köyünde yaşayan Mehmet Özçelik ve eşi Fatma Özçelik 50...

Kütahya’nın Şaphane ilçesine bağlı Değirmendere köyünde yaşayan Özçelik çifti, 50 yıldır hayvancılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar.

Değirmendere köyünde yaşayan Mehmet Özçelik ve eşi Fatma Özçelik 50 yıldır küçükbaş hayvancılık yaparak geçim sağlıyorlar. Köyden göç edenlerin çoğaldığını özellikle gençlerin büyük ehirlere gittiğini belirten Mehmet Özçelik, ’’Eskiden köyde her hanede hayvan bulunurdu. Hane başına 50 ile 300 arasında hayvan bulunurdu. Şimdilerde köyden göç olunca hayvancılıkta bitmeye başladı. Aslında para kazanmak bu işte. Hayvancılık berekettir. Ben 5 çocuğumu büyüttüm. Hepsinin yuvasını bu işi yaparak kurdum. Eşim hep destek oldu bana. 73 yaşındayım ama hala eşimle beraber hayvancılık yapmaktan vazgeçemiyorum. Akdağ yaylaları hayvancılık için çok güzel bir yer. Keşke devletimiz dışarıya giden gençlerimize dönmeleri için çağrıda bulunsa. Köyümüzde hayvancılık yapsalar. Ama gençlerimiz evlenip karı koca fabrikalarda çalışıyorlar’’ dedi.

Hiç bir zaman köyde yaşamaktan şikayetçi olmadığını belirten Özçelik, ’’Hayvancılık bana atalarımdan kalan bir miras. Gücüm yettiğince yapmaya devam edeceğim’’ diye konuştu. (YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.