Sarı; "Büyükşehir Belediyesi Üzerine Düşen Görevi Yapsın"

Sarı; "Büyükşehir Belediyesi Üzerine Düşen Görevi Yapsın"

İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarı, Aydın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Aydın-İzmir karayolu kenarındaki görüntülerin Aydın’a yakışmadığını iddia etti.İncirliova Belediye...

İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarı, Aydın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Aydın-İzmir karayolu kenarındaki görüntülerin Aydın’a yakışmadığını iddia etti.

İncirliova Belediye Başkanlığı olarak sorumluluk alanları dışındaki köy bağlantı yolları ve çevrelerindeki yabani otları temizlemeye gayret ettiklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Sarı; “Aydın Büyükşehir Belediyesi her fırsatta herkes kendi sorumluluk alanındaki işleri yapsın demektedir. Geçtiğimiz aylarda Süleyman Çamlıca Bulvarı’nda yaşanılan pankart krizi sonrasında burası bizim sorumluluk alanımızdır diyen yetkililer Aydın Devlet Su işleri ile İncirliova Şehir Merkezi girişine kadar olan güzergâhı da sahipsiz ve bakımsız bırakmışlardır. Özellikle yaz mevsimi olması itibariyle her gün yüzlerce aracın geçtiği bu karayolunda Aydın ve İncirliova’nın giriş çıkışları yabani otlardan çöplerden geçilemez duruma gelmiştir. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni bu konuda duyarlı olmaya ve sorumluluk alanındaki bu yolun yabani otlardan temizlenmesi, ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarının yapılmasını, orta refüjler ile yol kenarındaki kaldırımların bakım ve onarımlarının yapılmasını beklemekteyiz” dedi.

GİRİŞLERİN TAMAMI AYNI ŞEKİLDE BAKIMSIZ

Aydın’ın büyükşehir olması itibariyle şehir estetiğine büyük önem vermesi gerektiğine vurguda bulunan Başkan Yardımcısı Sarı; “Bahsettiğimiz sıkıntı sadece İncirliova ile sınırlı değildir. Koçarlı, Umurlu, Germencik, istikametleri boyunca benzer yabani ot ve bakımsızlık söz konusudur. Aydın turizm kentidir ve buralardan her gün yüzlerce yerli yabancı araç geçmektedir. Böylesine görüntüler ilimizin imajını zedelediği gibi Aydın’a da yakışmamaktadır. Bizler Aydın ilinin tüm giriş ve çıkışlarının bir an önce temizlenmesini, yol kenarlarının ağaçlandırılmasını ve orta refüjlerin bakım onarımlarının yapılmasıyla birlikte ilimizi simgeleyen renklerle boyanmasını Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden beklemekteyiz” dedi.

“YETKİ VE İMKANLARI İLÇE BELEDİYELERE DEVRETSİN”

Büyükşehir Belediyesi’nin bu işleri yapmakta zorlandığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Sarı, “Eğer Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu hizmetleri yapmakta zorlanıyorsa bu işlerin yapılması için bazı yetkilerini ve maddi olanaklarını ilçe belediyelerine devretsin. İlçe belediyeleri de bu tarz önemli giriş ve çıkış noktalarını modern bir görüntüye kavuşturup bakım ve onarımlarını üstlensin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.