Sarıgöl’de cennet elmasının kurutulmasına başlandı

Sarıgöl’de cennet elmasının kurutulmasına başlandı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde pazarlardan alınan cennet elmaları, kış mevsiminde tüketilmek üzere kurutulmasına başlandı.Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde vatandaşlar tarafından pazardan alınan cennet elmal...

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde pazarlardan alınan cennet elmaları, kış mevsiminde tüketilmek üzere kurutulmasına başlandı.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde vatandaşlar tarafından pazardan alınan cennet elmaları kış mevsiminde tüketilmek için balkonlarda kurutulmasına başlandı. Cennet elmasını pazardan satın alan vatandaşlar evlerinin balkonlarına, teraslarına sıra sıra dizdikleri cennet elmalarını bir ay süre ile güneş altında kuruttuktan sonra kış aylarında tüketmek için saklamaya başladı. Evlerde kurutmak için cennet elmalarını naylon çoraplara veya iplere dizilerek kuruttuklarını belirten Çiftçi Ahmet Tosun, "Cennet elması çok tatlı bir meyve. Olgunlaşmadığında yenmiyor. Hafif yumuşadığında ağaçlardan topladığımız cennet elmalarını iplere birer birer bağlayıp güneş altında kurutuyoruz. Kuruyan cennet elmaları daha sonra evlerde saklanarak kış aylarında tüketmekteyiz" dedi.

Yıllardır cennet elmasını kuruttuklarını belirten Ahmet Tosun ise şeker hastalarının kurutulmuş cennet elmasını yemelerinde sakınca olacağını belirterek, "Kurutulan cennet elmaları tıpkı kuru üzüm ve incir gibi ama çok tatlıdır. Şeker hastaları için önerilmez. Kış aylarında bir ve iki tane yemek yeterli. Ayrıca kış aylarında enerji veriyor. Misafirlerimize kuru yemişle birlikte ikram ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.