Savaş vatandaşın parasının nasıl çarçur edildiğini açıkladı

Savaş vatandaşın parasının nasıl çarçur edildiğini açıkladı

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başka Adayı Mustafa Savaş, Kuyucak’ta büyükşehir belediyesinin kaynaklarının nasıl verimsiz kullanıldığını anlattı. Mevcut büyükşehir belediye başkanın 20 yıl önce çektiği fotoğrafları kentin her yerine asarak reklama 500 milyon lira para harcadığını belirten Savaş, 1 Nisan’dan itibaren göz boyama ve reklam döneminin biteceğini belirterek “Biz o paraların vatandaşlarımıza hizmet olarak geri dönmesini sağlayacağız” dedi.

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş, Kuyucak’ta Deniz Tekstil çalışanları ile bir araya geldi. İşletme Müdürü Hüseyin Yafku, çalışmalar hakkında Savaş’a bilgi verdi. Programa Kuyucak Belediye Başkanı Mehmet Çömden, Cumhur İttifakı Kuyucak Belediye Başkan Adayı Metin Ertürk de katıldı. Savaş ve Ertürk, üretim yapan kadınların çalışmalarını yerinde görüp sohbet etti. Kadınlar, yüksek su faturalarından duydukları rahatsızlığı Savaş’a iletti. Savaş, 1 Nisan’dan itibaren suya yüzde 50 indirim yapacaklarını ve 5 yıl da zam yapmayacaklarının sözünü verdi.

‘OSB’LERE KREŞLER YAPACAĞIZ’

Çalışanların yüzde 97’sinin kadın olmasında duyduğu mutluluğu ifade eden Savaş, “Çok güzel bir tablo var. Bu tür işletmelerin sayısını arttırmamız gerekiyor. Biz bu tür işletmelerin sayısını arttıracağız. Evlatlarımızın doğduğu yerde karnının duyması gerekiyor. İlimizin üretim, istihdam, ihracat kapasitesini arttırmak çok önemli. Kadınlarımızın iş hayatına katılıp ekonomik özgürlüklerini kavuşmalı. Önümüzdeki dönem Organize Sanayi Bölgelerinin hemen yanında kreşler yapacağız. Sabah evden çıkarken çocuklarınızı kreşe bırakıp akşam alacaksınız.” dedi.

Aydın’daki kayıp yolları telafi etmek için yola çıktıklarını belirten Savaş, AK Belediyeciliğin en güzel örneğini Kuyucak’ta Başkan Ertürk’ün gösterdiğini söyledi.

AYDIN’IN HER YERİNE 20 YIL ÖNCE ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARI ASMIŞ

Büyükşehrin kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılmadığını ifade eden Savaş, “Her tarafta büyükşehir belediye başkanının 20 yıl önce çekmiş olduğu fotoğrafları görüyorsunuz. Biz eser ve hizmet görmek istiyoruz. Ama maalesef her yerde 20 yıl önce çektiği eski fotoğraflar var. 1 Nisan'dan sonra hiçbir yerde ve billboardlarda, Mustafa Savaş'ın fotoğrafını görmeyeceksiniz. Bakın bu fotoğraflara ve reklamlara ödenen para 500 milyon lira. Biz o paraların vatandaşa hizmet olarak geri dönmesini sağlayacağız. Gerçek belediyeciliği Aydın'da yeniden inşa edeceğiz. Bugün Aydın'da reklam, algı ve göz boyama var. Bizim dönemimizde göz boyama ve reklam olmayacak. Gerçek belediyecilik olacak. Sizin için çalışacağız” dedi.

AYDIN’I BÜYÜK BİR KÖY HALİNE GETİRDİLER

Aydın’daki trafik, alt yapı, otopark sorunlarına dikkat çeken Savaş, “Bu sorunların çözümü için 31 Mart önemli bir tarih ve fırsat. Çarşıda pazarda gittiğimiz her yerde ‘vatandaşlar artık yeter diyor. Aydın büyük köy oldu. Biz büyük köyden şehre dönüşmek istiyoruz’ diyorlar. 20 yıl önce Aydın gıpta ile gösterilen imrenilen, herkes tarafından örnek gösterilen bir şehir iken şimdi biz başka şeyleri gıpta ediyoruz. Dibimizdeki Denizli’yi örnek gösteriyoruz. Yazıktır günahtır. Artık buna dur deme vakti geldi” diye konuştu.

Mevcut büyükşehir belediye başkanın 2014’te vermiş olduğu vaatleri yapmadığını dile getiren Savaş, “2014 yılında 22 tane battı çıktı, köprülü kavşak yapma sözü veren mevcut belediye başkanı bunların sadece 2 tanesini yaptı. 20 tane fabrika yapacağım, parklar yapacağım dedi. Hiçbir şey yapmadı. 15 yılda yapılmayanın hesabını sorup işi ehline verme zamanı geldi. Bu şehir bize emanet gereğini yapmamız gerekiyor. Kim daha fazla bu şehre hizmet edecekse, kim daha fazla bu şehre eser kazandıracaksa onu başkan olarak seçmemiz lazım. İnanıyorum 31 Mart'ta Aydınlı hemşerilerim sandıkta gereğini yapacaktır. Önümüzdeki dönem Aydın hak ettiği hizmetlerle buluşacak” dedi.

‘31 MART’TA BÜYÜKŞEHRİ DEĞİŞTİRELİM’

Yaptıkları hizmetleri anlatan Cumhur İttifakı Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “Kuyucak şehircilik bakımından Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yapamadığı hizmetleri gerçekleştiren bir ilçe belediyesi. Aramızda devasa bir bütçe farkı olmasına rağmen israf etmedik, sizin imkanlarınızla belediyemize gelen payları kuruşu kuruşuna kadar tekrar sizlere döndürmenin çabası içerisinde olduk. Kuyucak'ta 440 tane sosyal konut yaptık büyükşehir belediyesinin bir tane dairesi yok. Kuyucak'ın 2014'ten 2024'e nereden nereye geldiğine bir bakın. Bir de 2024'ten 2029'a Kuyucak’ı nereye getireceğimizi hayal bile edemiyorum. Ben inanıyorum büyükşehir adayımız Mustafa Savaş ile Aydın makus talihini kıracaktır. Hizmetlerin bir an önce gerçekleşmesi için artık değişim zamanı geldi. 31 Mart'ta sandıklar önümüze konulduğunda büyükşehri değiştirelim. Görelim Aydın nasıl değişiyor.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Savaş, Kuyucak Belediyesi Pazaryeri Düğün Salonunda sandık görevlileriyle bir araya geldi.

mustafa-savas-1-001.jpg

mustafa-savas-2-001.jpg

mustafa-savas-3.jpg

mustafa-savas-4.jpg

mustafa-savas-5.jpg

mustafa-savas-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.