Savaşta vatanından oldu, Altıntaş’ta yeni bir hayat kurdu

Savaşta vatanından oldu, Altıntaş’ta yeni bir hayat kurdu

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Altıntaş ilçesine bağlı Oysu köyünde evlenen, Suriye vatandaşı 33 yaşındaki Huda Hadıdo’nun örnek yaşantısı takdir karşılanıyor.Ülkesinde var olan E...

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Altıntaş ilçesine bağlı Oysu köyünde evlenen, Suriye vatandaşı 33 yaşındaki Huda Hadıdo’nun örnek yaşantısı takdir karşılanıyor.

Ülkesinde var olan Esad zulmünden kaçan ve Altıntaş ilçesine bağlı Oysu köyünde bir vatandaşla evlenip hayata tutunan Hadıdo, kısa zamanda Türk örf ve adetlerine uyum sağladı. Altıntaş Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “ Basit Nakış İğne Teknikleri” kursunu başarıyla bitirerek belgesini aldı.

Huda Hadıdo yaptığı açıklamada” Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne teşekkür ederim. Köyümüzde bundan sonrada açılacak kurslara ve Türkçeyi daha iyi konuşabilme için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliğine katılacağım. Ben artık Türk vatandaşıyım. Türkiyemiz dünyada nerede mazlum varsa elinden tutuyor. Ben yaşadığım o savaş cehenneminden şimdi aydınlık yarınlara bakabiliyorsam, bu Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan sayesinde olmuştur. Allah her daim mazlumların elinden tutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun” ifadelerini kullandı.(YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.