Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Sayın Çerçioğlu! 3 milyon lira sus payı için mi ödendi?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, önceki köşe yazımda yönelttiğim “30 milyon lira nerede?” sorusuna cevap vermedi, veremedi.

Hem suçlu hem güçlü misali; kimsenin değinmediği konulara değinen, bugün tartıştığımız pek çok şeyi ilk kez dillendiren Aydın 24 Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz hakkında suç duyurusunda bulunacaklarına dair belediyeden servis edilen sözde haber yayınlandı besleme basında…

Senin tehditlerin bize sökmez Özlem Çerçioğlu! “30 milyon lira nerede” hesabını vereceksin. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Her zaman hesap verebilir olun. Gerekirse bağımsız denetçilerle kendinizi denetlettirin” talimatına rağmen hesap vermekten neden kaçıyorsun?

Gazeteci- yazar haberleri yayınlayarak, toplumsal sorunlara ilişkin görüşlerini açıklayarak, eleştiride bulunarak kamusal bir görevi yerine getirir. Dolayısıyla bizim görevimiz seni denetlemek ve yanlışına müdahale etmek. Bu görevimin de hakkını sonuna kadar vereceğimden hiç şüphen olmasın.

Şöyle bir geriye dönük baktığımızda son yıllarda en çok yerel yönetimleri konuşuyoruz. Ve ne yazık ki büyük bir oranda da olumsuzlukları konuşuyoruz. Bu köşeden birçok yazı kaleme aldım özellikle Aydın Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluklarla ilgili. Çerçioğlu cevap vermese de gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.

“Sayın Çerçioğlu! 30 milyon lira nerede?” başlıklı yazımızda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığının 14 sayfalık raporunda “SAMPAŞ” konusu olduğunu ve bunu bir başka yazıda anlatacağımızı söylemiştik. Söz verdiğimiz gibi, tane tane SAMPAŞ olayını anlatalım.

Bakan imzalı rapora göre; AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şekip Karakaya’nın İcra Kurulu Başkanlığını yaptığı Uluslararası Bilişim Şirketi SAMPAŞ’a ihalesiz bir şekilde 3 milyon lira aktarılmış.

Gerisini Servet Töz’den dinleyelim:

“2014 yerel seçimleri gelip çattı. Aynı zamanda Aydın Belediyesinin ‘Yazılım ve Donanım’ işini yapan SAMPAŞ firmasını İstanbul’daki merkezine Başkan Çerçioğlu bir “ulak” gönderdi. Çerçioğlu ne talep ettiyse, ulak “hayır” cevabı ile geri döndü. Çerçioğlu aldığı cevap karşısında çılgına döndü. Bunun hesabını görmesi gerekliydi ama seçim sonrasına erteledi.

2014 seçimleriyle birlikte Aydın Büyükşehir olmuş, Özlem Çerçioğlu da başkan seçilmişti. Büyükşehir Belediyesinin “yazılım ve donanım” işini yapan SAMPAŞ firması Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün de (ASKİ) yazılım ve donanımını gerçekleştirdi. Artık hem Büyükşehir’de hem de ASKİ’de SAMPAŞ vardı.

Bu durum Özlem Çerçioğlu’nun işine gelmiyordu. Seçim öncesi kendisinin isteklerine “hayır” diyen bir firmayla çalışmak istemiyordu. Hesap görmeliydi. Sonunda olanlar oldu. SAMPAŞ gitti, LİTERA geldi. LİTERA Özlem Çerçioğlu için “tanıdık” firmaydı. Çerçioğlu’nun anket işlerini yapan Erdal Akaltun’un çözüm ortağı ve CHP Bursa eski İl Başkanı Şadi Özdemir de firma sahibiydi.

SAMPAŞ apar topor gönderildiği için “yazılım ve donamım” işinin ihalesi de yapılmamıştı. Bu arada SAMPAŞ boş durmadı. Aydın ASKİ’de kendi yazılımlarının LİTERA isimli firma tarafından kopyalandığını, belediyenin herhangi bir alım yapmadan bu firmanın yazılımlarını kullandığını, bu firmanın kendi yazılımlarını kopyaladığını, bunu tespit ettiklerini, tutanağa bağlayıp suç duyurusunda bulunacaklarını ve alacaklarının ödenmesini talep etti.”

SAMPAŞ firması yazılımın kopyalandığını tespit ettirmesine rağmen suç duyurusunda bulunmadı. Tam bu noktada Özlem Çerçioğlu’na soralım. İhalesiz bir şekilde SAMPAŞ’a ödenen 3 milyon lira, suç duyurusunda bulunmasın diye sus payı için mi ödendi?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum